A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 131

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 131
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Briga o zdravlju u letnjem periodu
Briga o zdravlju u letnjem periodu

Braničevo

Zdravlje

Briga o zdravlju u letnjem periodu

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Osetljiva populacija poput dece, trudnica i starijih građana, trebalo bi da obrate pažnju na brigu o zdravlju i ponašanju u letnjim mesecima.

Kod zdravih osoba vremenske prilike, osim subjektivnog osećaja neprijatnosti, neće prouzrokovati po život ugrožavajuće reakcije u organizmu, jer zdrav organizam ima velike mogućnosti prilagođavanja spoljnim uticajima.

Ali, osetljiva populacija - deca, omladina, trudnice, dojilje, stari, oboleli od hroničnih bolesti, rekovalescenti, kao i osobe koje se bave teškim fizičkim poslovima, odnosno osobe čiji je posao vezan za rad na otvorenom prostoru, imaju smanjenu sposobnost prilagođavanja i zbog toga oni sami, kao i njihovi najbliži, treba da obrate posebnu pažnju na brigu o zdravlju i ponašanju u letnjim mesecima.

Na visokim temperaturama izuzetno je važno piti dovoljno tečnosti. Odrasle zdrave osobe treba da unose osam do deset čaša vode na dan. Ako se bave fizičkim aktivnostima, ovoj količini treba dodati od jedne do tri čaše vode za svaki sat aktivnosti. Tečnost bi trebalo unositi postepeno, gutalj po gutalj, savetuju stručnjaci iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Više na ovu temu pročitajte OVDE.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top