brnabic-veliko-gradiste-medju-najboljim-lokalnim-samoupravama

Veliko Gradište

Info

Brnabić: Veliko Gradište među najboljim lokalnim samoupravama

Foto: biografija.org

How Good Of A Friend Are You Really?

Nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić pohvalila opštinu Veliko Gradište.

Nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić pohvalila opštinu Veliko Gradište.

 

 

Govoreći o finansiranju lokalnih samouprava Brnabić u ekskluzivnom intervjuu za “Ekspres” je istakla:

 

„U Srbiji postoji mnogo lokalnih samouprava i one su jako različite. Od jako efikasnih do jako neefikasnih. Ja sam kao predsednik Upravnog odbora NALED-a obišla neki broj lokalnih samouprava, nažalost ne sve, nisu sve članovi NALED. Imate Veliko Gradište, koje ima više od 90 odsto izdavanja građevinskih dozvola, lokacijskih i svih tehničkih uslova, dozvola za počinjanje radova u zakonskom roku, koji je jako rigorozan i jako kratak”.

 

Brnabiće je naglasila da je fantastična lokalna samouprava u Staroj Pazovi, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Pirotu, Malom Crniću, Velikom Gradištu…

 

NALED je udruženje kompanija, opština i organizacija civilnog društva koje rade zajedno na stvaranju boljih uslova za život i rad u Srbiji.

 

„Opština Veliko Gradište je tehnički inovirala službu urbanizma, a od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobijena su, kao nagrada za odlične rezultate, dva nova kompjutera čime je znatno ubrzana procedura. Na opštinskom sajtu mogu se naći podaci o broju izdatih dozvola, lokacijskim uslovima i svi ostali potrebni papiri za izdavanje građevinskih dozvola, kako građani ne bi morali lično da dolaze u prostorije opštine već sve mogu obaviti elektronskim putem. Ujedno, za postupak ozakonjenja izrađena je elektronska baza podataka pa stranke prilikom dolaska neće morati da čekaju u redu, a po predmetima se rešava u najkraćem roku“, navode u tamošnjoj lokalnoj samoupravi.

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top