budite-i-vi-onlajn-posmatrac-izbora

Požarevac

Događaji

Budite i vi ''onlajn'' posmatrač izbora

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavnici Omladine JAZAS-a predstavili su jedinstven Servis za proaktivno praćenje učešća građana u kontroli političkih aktivnosti „Posmatrač izbora“

Predstavnici Omladine JAZAS-a predstavili su jedinstven Servis za proaktivno praćenje učešća građana u kontroli političkih aktivnosti „Posmatrač izbora“ i pratećeg internet portala „posmatrac-izbora.rs.“

 

Servis je osmislilo Bečejsko udruženje mladih, a promovišu pored požarevačkog udruženja građana, Kaolicija za nadzor javnih finansija i NAPOR (Nacionalna Asocijacija Praktičara/ki Omladinskog Rada). Posmatrač je svojevrstan put ka transparentnijem i odgovornijem sprovođenju izbornog procesa u Srbiji.

 


Instaliranjem android aplikacije u mobilni telefon pruža se mogućnost građanima da se uključe u praćenje regularnosti predizborne kampanje.


„Građani požele da prate tokove novca i kako se on troši. Ovo je idealna aplikacija da prate predizbornu kampanju, ali se i sami uključe u nadzor, od plakatiranja na zabranjenim mestima do zloupotreba. Po prijavi građana, sve uočene nepravilnosti automatski se prosleđuju nadležnim organima, a svi multimedijski sadržaji Agenciji za borbu protiv korupcije radi dalje kontrole prihoda i rashoda političkih subjekata“, kazao je Borislav Ilić, izvršni direktor Omladine JAZAS u Požarevcu.


„Za ove potrebe po metodologiji Koalicije za nadzor javnih finansija razvijena je jedinstvena android aplikacija „Posmatrač izbora“, koja se preuzima besplatno sa „Google store - a“ i omogućava svakom građaninu da na jednostavan način kontroliše sve što rade stranke i političari u njihovom okruženju“, rekao je Zoran Jović predstavnik Omladine JAZAS-a i član Nadzornog odbora NAPOR-a.


link za preuzimanje aplikacije
https://prezi.com/_-tyk2-vzxul/posmatrac-izbora/?utm_campaign=share&utm_medium=copy


 

Ovu android aplikaciju podržalo je 30 nevladinih organizacija.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top