celnici-kuceva-i-zagubice-objavili-rejtinge-za-lokalne-izbore

Kučevo

Politika

Čelnici Kučeva i Žagubice objavili rejtinge za lokalne izbore

Foto:

How Good Of A Friend Are You Really?

Ispitanici u Braničevu davali pozitivno i negativno mišljenje o aktuelnim predsednicima opština. Pogledajte ko vodi u ovim anketama...

Ispitanici u Braničevu davali pozitivno i negativno mišljenje o aktuelnim predsednicima opština. Pogledajte ko vodi u ovim anketama...

 


(+) Anketa - Pozitivno ili negativno mišljenje o predsednicima opština u regionu


Na Fejsbuk profilu predsednika opštine Kučevo, Novice Janoševića, osvanula je anketa, odnosno istraživanje sprovedeno u Braničevskom okrugu o rejtingu predsednika opština i stranaka. Anketirani građani odgovarali su na pitanje da li imaju  pozitivno ili negativno mišljenje o aktuelnim čelnim ljudima braničevskih opština. Upravo prvi čovek Kučeva, Novica Janošević, prema ovom istraživanju, uživa najveće poverenje među svojim biračima sa čak 79% pozitivnog mišljenja. Tek 21% anketiranih ima negativno mišljenje o njemu. Za razliku od Janoševića, gradonačelnik Požarevca, Miomir Ilić, „zaradio“ je najmanje pozitivnih glasova, tek 32%, dok 68% ispitanika nema pozitivan stav prema Iliću.

 


(+) Rejting kandidata za gradonačelnika i predsednika opština
 


Obrnuta proporcija u odnosu na prvog čoveka Požarevca, u slučaju Safeta Pavlovića, predsednika opštine Žagubica. On je osvojio 68% simpatija anketiranih, dok je 32% izrazilo negativno mišljenje prema njemu.


Odmah uz Pavlovića je Radiša Dragojević, čelnik Petrovca na Mlavi sa 65% odsto pozitivnih stavova među glasačima i 35% onih koji nemaju dobro mišljenje.


Sledi Nebojša Mijović, predsednik opštine Golubac sa  56% pozitivnih glasova  i 44% negativnih. Dragan Mitić, čelnik Malog Crnića, samo za jedan procenat manje simpatija. Rezultat ankete: 55% prema 45% u korist pozitivnog mišljenja.


Žabari i aktuelni predsednik te opštine Miodrag Filipović, ne nalaze se na tabeli koju je objavio Janošević. Međutim, slično istraživanje sa istim rezultatima obajvio je na svom FB profilu i Safet Pavlović, čelnik Žagubice. U toj anketi, Filipović je osvojio 51% simpatija sugrađana, dok 49% njih nema pozitivan stav prema njemu.


Novica Janošević objavio je i anketu sprovedenu od 14.marta do 1.aprila, među meštanima opštine Kučevo koji su odlučili da izađu na izbore.Na ispitivanom uzorku, 63% njih glasaće za SNS. Socijalisti će, ako je verovati ovoj anketi, osvojiti 9% glasova u Kučevu, dok će grupa građana dobiti poverenje od 6%.


Zanimljivo je da je 14% Kučevljana neodlučno,a 8% je potpalo u grupu „ostali“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top