Cene iste kao prošle godine, prodaja slabija (FOTO)

Požarevac

Društvo

Cene iste kao prošle godine, prodaja slabija (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Uoči 8. marta i ove godine je u Gradskom parku u Požarevcu organizovana prodaja cveća i drugih proizvoda. Zbog hladnog vremena manje ljudi šeta parkom pa je, kažu zakupci tezgi, prodaja slabija.

Postavljeno je desetak tipskih montažnih tezgi na kojima kupci mogu pronaći razne vrste cveća, cvetne aranžmane, kao i sitnice pogodne za obeležavanje Dana žena. Po rečima prodavaca, cene cveća se nisu menjale u odnosu na prethodnu godinu, iako je materijal poskupeo. Odlučili su da ostanu dosledni, jer u suprotnom ne bi imali uspešnu prodaju.

Pojedinačne ruže

Cene cveća variraju od tezge do tezge, pa tako jedna ruža košta od 200 do 500 dinara, karanfil od 100 do 150, a gerber 300 dinara.

Saksijsko cveće

Za sve one koji više vole saksijsko cveće, cena je ostala nepromenjena, pa tako jagorčevina, koja je ujedno po rečima prodavaca najtraženija, košta 100 dinara,  muškatle 300, a orhideje su najskuplje saksijsko cveće za koje je potrebno izdvojiti 1.500 dinara. Cene cvetnih aranžmana variraju od 500 do 1.000 dinara, u zavisnosti od vrste cveća.

Aranžmani od veštačkog cveća

Za sve one koji nisu ljubitelji prirodnog cveća, u ponudi su i aranžmani od veštačkog, čija se cena kreće od 400 do 900 dinara.

U ponudi i slatkiši

Pored cveća, u prodaji su i slatkiši - razne vrste lizalica u obliku srca, sa  prigodnim  natpisima, mogu se naći po ceni od 100 do 200 dinara.

To Top