cernobiljska-molitva

Požarevac

Kultura

Černobiljska molitva

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost predstavlja nam hroniku budućnosti.

Dobitnica Nobelove nagrade za književnost predstavlja nam hroniku budućnosti.

 

''Černobiljska molitva''
Svetlane Aleksandrovne Aleksijevič

Čudesna i potresna knjiga o černobiljskoj katastrofi. Svedočanstvo od kojeg se ježi koža, a opet književno delo biblijskog tona, poput savremenih psalama običnih ljudi koji su posle ove moderne apokalipse našli reči mudrosti, samilosti i utehe.

 

Glavni junaci ove nesvakidašnje dokumentarističke proze su i žrtve i spasioci, i deca i vojnici i žitelji avetinjske ozračene oblasti ograđene tablama upozorenja, i naučnici, psiholozi, lekari, preživeli, evakuisani i povratnici. Oni svi u pero Svetlane Aleksijevič govore reči koje se stapaju u jednu, jedinstvenu Černobiljsku molitvu za postradale i one koji će još dugo snositi teške posledice.

 

Književni postupak beloruske Nobelovke je snažan spoj rečitosti i neizrecivosti.“ The Telegraph

 

LAGUNA

 

Knjigu „Černobiljska molitva “ poklanjamo najbržim čitaocima koji nam pošalju svoje podatke (ime, prezime, broj telefona i broj lične karte) u petak, 20. 5. , u vremenu od 17 do 20 časova na e-mail redakcija@ebranicevo.com. Takođe, svi zainteresovani ovu knjigu mogu naći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top