A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Četiri decenije visokog obrazovanja u Požarevcu - tehnička škola - jubilej
Četiri decenije visokog obrazovanja u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Četiri decenije visokog obrazovanja u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Visoka tehnička škola strukovnih studija obeležila 40 godina postojanja i rada.

Visoko obrazovanje u Požarevcu počelo je osnivanjem Više tehničke škole 1979. godine. Pored tadašnjih opštinskih i društvenih struktura, u osnivanju su učestvovali i privredni subjekti.

Osnivači Više tehničke škole su Skupština opštine Požarevac, Obrazovni školski centar „13. Oktobar“ Kostolac, Organizacija udruženog rada, Industrijsko– energetski centar, „Kostolac“, PIK „Požarevac“, Organizacija za saobraćaj, turizam i ugostiteljstvo 15. oktobar, Građevinko  - industrijski kombinar „Stig“ Požarevac, Organizacija za distribuciju električne energije „Dunav –Morava“ Požarevac i Fabrika mašina „Morava“ Požarevac.

Nakon elektro, mašinskog i tehnološkog smera, prateći tendencije u prosveti i osluškujući potrebe ovoga kraja, deceniju kasnije uvedena je poljoprivredno-prehrambena struka sa studijskom grupom inženjera poljoprivrede za ratarstvo.Škola od školske 1986/87 godine radi u novom prostoru u zgradi nekadašnje opštine u Nemanjinoj ulici, koja je pod zaštitom  zavoda za zaštitu spomenika kulture. U septembru 2007. godine po sprovođenju prve akreditacije škola dobija ime Visoka tehnička škola strukovnih studija.

„Dugačak put ste prošli vi i vaši prethodnici od 1979. godine, kada je škola osnovana i počela sa radom u iznajmljenim prostorijama u Obrazovnom centru „13. Oktobar“ u Kostolcu“, rekao je Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca.

 

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca

Predsednik Skupštine grada je dodao da škola permanentno usklađuje nastavne planove i programe sa novim tehnologijama i aktuelnim potrebama i zahtevima po sprovođenju prve akreditacije. Ilić je naglasio da će škola uvek u gradu Požarevcu imati pomoć i podršku, a kod građana divljenje i zahvalnost za generacije mladih stručnjaka koje je podarila gradu i državi.

VTŠSS Požarevac je ušla u sastav Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd. Dr Vojkan Lučanin, vršilac dužnosti predsednika Akademije, istakao je da je sa zadovoljstvom potpisao 51 diplomu i poručio da sadašnji diplomci imaju moralnu obavezu, da se posle izvesnog vremena kada steknu nova iskustva vrate u školu i prenesu novostečeno znanje.

Dr Vojkan Lučanin vd predsednika Akademije tehničkih strukovnih studija

Trenutno se u školi obrazuje na pet studijskih grupa mašinstvo, zaštita bilja, elektro – tehnika i računarstvo, prehrambena tehnologija i nutricionizam i zaštita životne sredine. Školu trenutno pohađa 412 studenata na budžetu i 181 samofinansirajući student.

„Visoka tehnička škola strukovnih studija Požarevac je u toku svoga postojanja i rada na više načina ostvarila stručnu i naučnu komunikaciju sa interesnim subjektima i pojedincima doprinoseći sticanju i razmeni stručnih i praktičnih znanja sa okruženjem“, rekao je dr Vladan Đulaković, direktor VTŠSS.

 

Dr  Vladan Đulaković, direktor VTŠSS Požarevac

Povod obeležavanja značajnog jubileja ova obrazovna ustanova uručila je plakete požarevačkim ustanovama i preduzećima.

Dobitnici plaketa

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top