CRKVA U ALEKSANDROVCU: Zabranjeno paljenje sveća kupljenih van crkve

Žabari

Društvo

CRKVA U ALEKSANDROVCU: Zabranjeno paljenje sveća kupljenih van crkve

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na Fejsbuk stranici crkve Svetog Nikolaja u Aleksandrovcu kod Žabara objavljena je odluka da se zabranjuje paljenje sveća kupljenih van te crkve.Odluka je izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama.

U obrazloženju crkvenoopštinskog upravnog odbora koji je 3.avgusta jednoglasno doneo ovu odluku, navodi se da je primećeno da pojedini parohijani donose u crkvu i pale svoje sveće kupljene u prodavnici, pijaci ili komšijskoj pogrebnoj radnji  jer su tamo, prema tvrdnjama tih parohijana, jeftinije.

Pošto jedna crkvena opština najviše prihoduje od prodaje sveća, a uz sva nastojanja da se spreče ovakve akcije čijim vinovnicima je cena sveća u crkvi samo izgovor za bezobrazluk, samovolju i neposlušnost, crkveni odbor u Aleksandrovcu jednoglasno donosi i usvaja odluku o zabrani upotrebe sveća kupljenih van crkve. To važi za stalno, za sve prilike, vreme pre i posle liturgije,sva činodejstva a naročito opela“, piše u obrazloženju odluke koju je potpisao jerej Željko Matić, predsednik Crkvenog odbora SPCO Aleksandrovac.

Ova odluka je izazvala lavinu, mahom negativnih komentara na društvenim mrežama.

Od jereja Matića zatražili smo kratak komentar ove odluke, na koji još uvek čekamo....

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top