Cvekla – eliksir mladosti

Braničevo

Zdravlje

Cvekla – eliksir mladosti

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Pitate se šta je eliksir mladosti? Ruski stručnjaci veruju da znaju odgovor! Naime, oni tvrde da vam je za to potrebno samo malo cvekle i kvalitetne votke.

Staklenu flašu skoro do vrha napunite sitno rendanom, svežom cveklom. Cveklu prelijte kvalitetnom votkom, pa dobro zatvorite. Ostavite da odstoji na toplom mestu 12 dana, ali za to vreme više puta dnevno promućkajte flašu.

Kada prođe 12 dana, procedite tečnost iz flaše i pijte svakog dana pre jela po jednu malu čašicu. Ruski stručnjaci veruju da ovaj eliksir čuva zdravlje, puni organizam vitaminima i energijom, a ako ga budete redovno pili, osećaćete se kao da imate krila.

Cvekla je bogata i belančevinama, mastima, ugljenim hidratima i drugim mineralima: kalcijumom, kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, fluorom, manganom, jodom, sumporom, rubidijumom, litijumom, stroncijumom, bromom i vitaminima grupe B, ukljucujuci i B12, neophodan vegetarijancima.

Antocijan, koji joj daje prepoznatljivu boju, je biljni pigment koji pomaže obnavljanje krvi. Cvekla sprecava demineralizaciju kostiju, aterosklerozu i usporava starenje. Potpomaže razmenu materija, reguliše krvni pritisak, snižava nivo holesterola u krvi, održava krvne sudove, podstiče rad jetre, navodi se na sajtu Herbateke.

Više informacija o zdravlju pročitajte OVDE.

To Top