Da li ima dovoljno mesta u privatnim vrtićima za decu “ispod crte“?

Požarevac

Društvo

Da li ima dovoljno mesta u privatnim vrtićima za decu “ispod crte“?

Foto: Fejsbuk S.Pavlović

How Good Of A Friend Are You Really?

U Predškolsku ustanovu “Ljubica Vrebalov” primljeno je 320 mališana iz Požarevca, Lučice i Kostolca u državne vrtiće, dok je 173 ostalo “ispod crte”.

Sva deca koja su odbijena imaju pravo na upis u private vrtiće po subvencionisanoj ceni, a po rečima gradonačelnika Požarevca, Saše Pavlovića, mesta ima dovoljno.

„Grad Požarevac je preko privatnih vtića uspeo da otvori 362 nova mesta za prijem dece, a trenutno je popunjeno 220 mesta, što znači da trenutno imamo 142 slobodna mesta. Od početka godine do danas grad je izdvojio blizu 37 miliona dinara za subvencionisanje upisa dece u vrtić. Cena po detetu za boravak u vrtiću je 19.000 dinara, a roditelji plaćaju samo 3.800, sve ostalo plaća grad“, naglasio je gradonačelnik i najavio otvaranje još jednog privatnog vrtića u Požarevcu.

Tanja Lončar, direktorka PU “Ljubica Vrebalov” u Požarevcu,  kaže za E-Braničevo da su roditeljima na raspolaganju pet privatnih vrtića u Požarevcu i jedan u Kostolcu koje subvencioniše grad. Za upis deteta po subvencionisanoj ceni potrebna je odbijenica iz PU “Ljubica Vrebalov” koja se dobija brzo i lako.

“Od 10. jula roditelji čije dete nije upisano u PU “Ljubica Vrebalov” mogu da podnesu zahtev u upravi vrtića i za nekoliko dana dobiće odbijenicu, odnosno potvrdu da dete nije upisano u državni vrtić, sa kojom mogu da upišu dete u privatni vrtić po subvencionisanoj ceni”, objasnila je Lončar za E-Braničevo.

Roditelj potom sa odbijenicom odlazi u privatni vrtić koji grad subvencioniše i tamo zaključuje ugovor o boravku deteta.

To Top