Da li su penzioneri i invalidi rada dobili ugalj

Požarevac

Društvo

Da li su penzioneri i invalidi rada dobili ugalj

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon više protesta penzionera i sastanaka sa čelnicima grada Požarevca i predstavnicima EPS-a, u drugoj polovini novembra 2022. godine počela je isporuka uglja najpre penzionerima, a potom i članovima Gradske organizacije invalida rada Požarevca. Proverili smo da li su do kraja decembra, kao što je ranije najavljeno, dobili ugalj.

Dobrivoje Obradović, predsednik protestnog odbora, kazao je za E-Braničevo da je bilo manjih problema kada je krenula isporuka ali da su rešavani u hodu i da je svim penzionerima, kojih je bilo na spisku nešto više od 1.500, isporučen ugalj.

“Penzioneri su sada zadovoljni ali već razmišljaju o sledećoj grejnoj sezoni. Doneli smo odluku da sledeće nedelje napišemo i pošaljemo dopis direktoru EPS-a u kome ćemo tražiti da nam objasne na koji način ćemo ove godine moći da nabavimo ugalj”, najavio je Obradović.

On naglašava da je penzionerima bitno da što pre dobiju odgovor kako bi mogli da počnu sa plaćanjem novih količina uglja već u februaru, eventualno martu.

Iz Gradske organizacije invalida rada rekli su za E-Braničevo da je do danas isporučeno oko 3.600 tona uglja za oko 340 članova ove organizacije koji su ga ranije uplatili.

,,Postoji određeni broj članova koji žele ugalj, ali nemaju novca, s obzirom na to da je cena uglja porasla za 120 odsto, a penzije za oko 10 odsto. Odlična stvar je što su nam iz Kostolca produžili ugovor da se ugalj može isporučivati do kraja februara. Oni koji su bez uglja se snalaze za novac i dolaze i traže, pa mi ponovo šaljemo spiskove i izlazimo u susret. Rok do kada mogu da nam se jave i upišu ugalj je 20. februar“, rekao je Svetozar Božinović, predsednik Gradske organizacije invalida rada Požarevca, i istakao da se nada da će iz Ogranka „TE-KO Kostolac“ izaći u susret i dozvoliti isporuku veće količine od 10 tona, koliko je propisano.

Božinović je za E-Braničevo najavio da će upis uglja za narednu grejnu sezonu početi krajem januara, a da će vreme pokazati da li će se ponoviti slična situacija kao i ove godine.

Podsećamo da su članovi ove organizacije i Udruženja penzionera Požarevca organizovali proteste prošle godine u oktobru i novembru zbog toga što EPS nije raspisao tender za nabavku uglja, a oni su kao i ranijih godina prikupili novac. Njihova borba urodila je plodom, tender nije raspisan ali su oni potpisali ugovor sa Ogrankom TE-KO Kostolac i dobili ugalj.

PENZIONERI I INVALIDI RADA ZAKAZALI NOVI PROTEST ZBOG UGLJA

POSTIGNUT DOGOVOR, BIĆE UGLJA ZA PENZIONERE

POČELA ISPORUKA UGLJA PENZIONERIMA, INVALIDI RADA NA ČEKANJU

To Top