Dan oslobođenja Petrovca u znaku heroja (FOTO)

Petrovac

Događaji

Dan oslobođenja Petrovca u znaku heroja (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Svečanom akademijom u holu SŠ „Mladost“ i polaganjem venaca na spomeniku palim borcima u gradskom parku u Petrovcu na Mlavi obeležena je 75. godišnjica od oslobođenja Petrovca na Mlavi.

Svečanosti su prisustvovali članovi opštinskog rukovodstva predvođeni predsednikom opštine Duškom Nedinićem, predstavnici vojske i policije, članovi boračkih organizacija kao i direktori javnih ustanova i preduzeća.

U ime lokalne samouprave venac su položili zamenik predsednika opštine Goran Ristić i predsednik Skupštine opštine Milanče Aćimović.

Predsednik Boračke organizacije Aca Gera Životić održao je predavanje na temu oslobođenja opštine,  a potom se prisutnim gostima obratio predsednik Duško Nedinić.

“ Prošlo je 75 godina od borbe protiv zla koje je zadesilo čitavu Evropu i svet. Nikada ne smemo zaboraviti da izrazimo zahvalnost ljudima koji su svoje živote dali, kako bi nam obezbedili mir, dostojanstvo i slobodu da izražavamo svoju nacionalnost. Hrabrost koju su oni tada pokazali, nesebično žrtvujući svoje živote zarad ideala i slobode, je jako važno nasleđe koje ni u kom trenutku ne smemo zapostaviti. Drago mi je što nastavljamo zajedno da poštujemo ovu tradiciju. Istorija Srbije je duga i burna. Ali u borbi koju danas obeležavamo i koje se prisećamo, Srbija je bila na strani pravde, slobode i demokratskih vrednosti. Zato danas, s ponosom odajemo počast našim precima, koji su stvarali istoriju dostojanstveno i hrabro, ne ostavljajući nam na teret da da se stidimo svoje prošlosti.  Najmanje što možemo uraditi u znak zahvalnosti je da svoju istoriju učimo i ne zaboravljamo, ali i da mlađim naraštajima usađujemo ljubav prema svojoj zemlji i otadžbini, jer je borba za njenu slobodu imala visoku cenu. Jedino se ukazivanjem poštovanja ono može dobiti natrag. Čestitam svima Dan oslobođenja i neka je večna slava svim palim herojima,” rekao je predsednik Nedinić.

U nastavku priređen je kraći kulturno umetnički program u kome je učestvovao narodnik orkestar “Serbia” Kulturno prosvetnog centra sa svojim vokalnim solistima.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top