Dan otvorenih vrata u Poljoprivrednoj školi

Požarevac

Društvo

Dan otvorenih vrata u Poljoprivrednoj školi

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Poljoprivredna škola ,,Sonja Marinković” otvorila je danas svoja vrata osmacima sa ciljem da se upoznaju sa profilima koje obrazuje u školskoj 2021/2022. godini.

Ova požarevačka škola upisaće đake na obrazovnim profilima poljoprivredni tehničar, prehrambeni tehničar, veterinarski tehničar, operater u prehrambenoj industriji, mesar, pekar.cvećar i vrtlar.

Vidoje Vukašinović, direktor Poljoprivredne škole

Vidoje Vukašinović, direktor ove obrazovne ustanove, kao najveću novinu ističe to da Poljoprivredna škola ima projekat o dualnom obrazovanju sa kompanijom ,,Bambi“. Profili koji će biti u ovom sistemu obrazovanja su četvorogodišnji profil prehrambeni tehničar i trogodišnji smer operater u prehrambenoj industriji.

,,Ovo je prilika da se deca upoznaju sa našom školom i da obiđu laboratoriju, radionicu za preradu voća i povrća, pekaru, plastenike sa cvećem, vaterinarsku ambulantu, mašinski park i druge objekte. Ovo je praznik i za nas, jer škola bez đaka nije škola“, rekao je Vukašinović.

On podseća da ove godine škola radi i na rekonstrukciji doma učenika, koji će moći da primi đake u punom kapacitetu od početka školske godine.

 ,,Ove godine smo doneli odluku da svi redovni učenici prvog razreda, koji budu naši đaci, mogu očekivati besplatan dom. Na smeštaj imaju pravo svi učenici koji nisu iz Požarevca, jer je lakše i bolje nego da stanuju kod nekog stanodavca“, ističe Vidoje Vukašinović.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top