Dan radnika u obrazovanju obeležen u Požarevcu (FOTO)

Požarevac

Događaji

Dan radnika u obrazovanju obeležen u Požarevcu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Nagrađeni su pojedinci, ustanove i fondacije koje su pomogle požarevačko školstvo.

Povodom Dana radnika u obrazovanju, grad Požarevac je dodelio nagrade zaposlenima za ostvarene izuzetne rezultate u vaspitno-obrazovnom radu i saradnji u razvoju obrazovanja, a Povelja za životno delo pripala je Vidoju Vukašinoviću, direktoru Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ Požarevac. Nagrađeni su pojedinci, ustanove i fondacije koje su pomogle požarevačko školstvo.

Povelja za životno delu Vidoju Vukašinoviću

Dobitnici zahvalnica za pomoć školstvu

 „Ovo nije samo priznanje pojedincima, već našoj profesiji, obrazovanju“, istakao je Veliša Joksimović, načelnik Školske uprave u Požarevcu.

Veliša Joksimović, načelnik Školske uprave u Požarevcu

Joksimović je potom citirao Dositeja Obradovića da je “obrazovanje mladosti, stvar najvažnija na svetu i da od nje zavisi sva sreća i nesreća mladih ljudi i jedne države“ i nastavio:

„ Na tom tragu koji nije samo pedagoški princip jednog reformatora i istaknutog prosvetitelja, već i aktuelni princip današnjeg obrazovanja. Taj princip je ugrađen u zakon kao dostupnost obrazovanja svim učenicima i svoj deci, a u praksi znači zadovoljstvo učenika“, kazao je on.

Joksimović je istakao da požarevački đaci osvajaju prve nagrade na republičkim, pa i na međunarodnim takmičenjima, i dodao da  možda nije poznato da su učenici požarevačkih škola prvi na rang listi za prijem na fakultetima. Kako je naveo, prošle godine samo na Univerzitetu u Beogradu četvorica studenta brucoša iz Požarevca  bili su prvi na rang listi, a bilo ih je još i među prvih deset ne samo u Beogradu, već i drugim univerzitetskim centrima.

„Sve to govori da smo razvijena obrazovna sredina prepoznatljiva na širem prostoru“, zaključio je Joksimović.

 Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, naglasio je da je u prosvetu i obrazovanje u protekle tri godine grad uložio 1,8 milijardi dinara.

„Sve te fasade, klupe, table, učionice, školske fiskulturne sale, mokri čvorovi, nastavna sredstva, dvorišta i krovovi imaju za cilj samo jedno, da u godinama pred nama proizvedu još sjajnih mladih Požarevljana koji će pomoći svom gradu i zemlji da nastave put napretka i modernizacije. Tu je, prosvetni radnici, vaša uloga najbitnija“, rekao je gradonačelnik.

Bana Spasović, gradonačelnik Požarevca

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top