Dan zdrave hrane obeležen u školi u Laznici

Žagubica

Događaji

Dan zdrave hrane obeležen u školi u Laznici

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Učenici su zajedno sa roditeljima i nastavnicima pripremili izložbu plodova i kulturno-umetnički program.

U okviru kampanje „Oktobar mesec zdrave ishrane“, 16. oktobra obeležava se Svetski dan hrane  u preko 150 država sveta, ove godine pod sloganom: “Pravilna ishrana  -  dostupna i pristupačna svima. Za svet bez gladi”.

U Srbiji, Svetski dan hrane obeležava se od 2001. god . uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Požarevac obeležavanju ovog dana pridružila se i Osnovna škola “Jovan Šerbanović“ u Laznici, čije nastavno osoblje uz pomoć roditelja svake godine skreće  pažnju kako svojim učenicima, tako i široj javnosti, na posledice nepravilne ishrane edukativnim predavanjima  i  raznim drugim aktivnostima kao što je izložba plodova na kojoj učenici iskazuju svoje kreativne sposobnosti, ali i stiču svest o važnosti voća i povrća u ljudskoj ishrani.

Povodom obeležavanja Dana zdrave hrane priređen je kulturno-umetnički program, a na samom početku sve prisutne pozdravio je direktor škole  Neša Pećić.

Obeležavanju su prisustvovala i direktori javnih preduzeća i ustanova, nastavno osoblje, učenici, roditelji i predstavnici lokalne samouprave.

Patronažna služba  Doma zdravlja Žagubica svake godine podržava obeležavanje ovog važnog datuma i podseća da je  redovna i raznovrsna ishrana  veoma važan uslov za dobro zdravlje, na šta je u svom predavanju podsetio i dr Saša Dražilović, ispred ZZJZ Požarevac.

Nakon kulturno umetničkog programa koji su pripremili učenici lazničke škole usledila je degustacija  raznovrsne, lepo dekorisane, ukusne, ali pre svega zdrave hrane, navodi se na opštinskom sajtu http://www.zagubica.org.rs.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top