Danas se vakcinišu zaposleni u bolnici, vakcinu primio i direktor

Požarevac

Zdravlje

Danas se vakcinišu zaposleni u bolnici, vakcinu primio i direktor

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas se na dva punkta u požarevačkoj Opštoj bolnici vrši vakcinacija ukupno 130 zaposlenih u ovoj ustanovi koji su se prijavili za imunizaciju kineskom vakcinom.

Prema rečima direktora bolnice, dr Danka Nikolića, koji je danas primio vakcinu, ovo je treća akcija vakcinacije u bolnici koja se realizuje u saradnji sa Domom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje Požarevac.

„Omogućili smo našim zaposlenima da se ovde vakcinišu kako bismo smanjili gužvu u Domu zdravlja, a i da nakon vakcinacije mogu da nastave da rade. U prvoj akciji vakcinisano je 99 zaposlenih Fajzerovom vakcinom, polovina od njih su lekari, u drugoj akciji vakcinisano je 29 zaposlenih, u okviru kojih je jedna trećina lekara, i sada od 130 osoba koja se vakcinišu polovina su lekari. Dosta je prijava za rusku vakcinu za koju se čeka da stigne. Ljudi se svakodnevno prijavljuju za vakcinaciju, a mi ćemo se truditi da za sve koji žele naknadno da se vakcinišu napravimo ponovo akciju u bolnici“, rekao je Nikolić i istakao da je zadovoljan brojem zaposlenih koji su se vakcinisali.

 

Zaposleni u bolnici se prijavljuju za vakcinaciju

Opšta bolnica je formirala dve ekipe za vakcinaciju koje pomažu u Domu zdravlja, a uz njih je formirano još osam koje su spremne da se priključe ukoliko nastanu gužve i potrebe za novim ekipama.

To Top