Deca “Mladog radnika 1926” i “Železničara” ponovo počela da treniraju

Požarevac

Sport

Deca “Mladog radnika 1926” i “Železničara” ponovo počela da treniraju

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Treninzi se organizuju u manjim grupama od po 10 igrača. Kada jedna grupa završi sa treningom pravi se pauza od 15-20 minuta da bi se izvršila dezinfekcija opreme.

Uvođenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji 15.marta stale su sve društvene aktivnosti. Sportska takmičenja su obustavljena, a igrači su otišli na prinudni dvomesečni odmor. Nakon ukidanja vanrednog stanja donate su preporuke za nastavak trenažnog procesa. Među prvima su se na terene vratili dečaci koji treniraju fudbal.

Fudbaleri svih rangova takmičenja su se u februaru nakon zimske pauze vratili svojim obavezama. Ubrzo je počeo i prolećni deo sezone koji je nakon kratkog vremenskog perioda zaustavljen zbog pandemije korona virusa.

Ove nedelje dečaci FK “Mladi radnik 1926” i FK “Železničar” su se sa velikom radošću vratili na fudbalske terene i otpočeli sa treninzima. Reporter portala E-Braničevo je proverio u kakvim uslovima sada funkcioniše fudbalski život mališana.

Treneri su saglasni da su i oni i deca jedva čekali da se ponovo vrate svojim redovnim obavezama, tome su dodatno doprinele idealne vremenske prilike pogodne za treniranje.

“Čekali smo prvo da nadležni organi odrede mere u kojima će se odvijati naš rad, kreću nam sa radom sve generacije od 2007.do 2011.godišta, a uskoro kreću i generacije 2012/2013/2014, naravno uz poštovanje svih propisanih mera prevencije”, kaže Aleksandar Pajić, direktor i koordinator škole fudbala “Mladi radnik 1926”.

 

I tokom aktivne igre postoji distanca

Kao što određene mere postoje za rad kafića, restorana, kozmetičkih i frizerskih salona, tako postoje i jasno definisane mere koje regulišu trenažni proces.

“Roditelji svoju decu dovode do ulaza na stadion odakle ih treneri preuzimaju, jer prisustvo roditelja nije dozvoljeno. Kada jedna grupa završi sa treningom pravi se pauza od 15-20 minuta da bi se izvršila dezinfekcija opreme sa kojom se radi kako bi bila bezbedna za rad sa sledećom grupom. Taj proces se stalno ponavlja. Vodimo evidenciju o prisustvu dece i na samom početku treninga dužni smo da pitamo da li se svi osećaju dobro”, objašnjava Pajić.

Treneri su ti koji se pre svega staraju da je sva oprema dezinfikovana i na taj način bezbedna za korišćenje, ali i deca se trude da poštuju sve preporuke.

“Potrudili smo se svi iz kluba da što bolje organizujemo treninge i za sada nemamo nikakvih problema. Deca ne ulaze u klupske prostorije, pre svega svlačionice, drže odstojanje, svako koristi svoju flašicu za vodu i peškir. Treninge smo organizovali u grupama od po 10 igrača i nastavićemo da poštujemo sve što nadležni od nas zahtevaju”, govori nam Nikola Šojanović, trener u omladinskoj školi FK “Železničar”.

 

Ponovo se vratili treningu

Takođe, proverili smo da li i oni najmlađi fudbaleri od samo nekoliko godina razumeju zašto nisu trenirali dva meseca i zašto se njihova omiljena aktivnost odvija u strogo kontrolisanim uslovima.

“Sa najmlađima je najlepše raditi, treniram decu uzrasta od 7 do 10 godina i bez obzira što su mladi poštuju sve što im se kaže. Zdravlje nam je najbitnije, pa onda fudbal i sve ostalo”, kaže Vukašin Avramović, najmlađi trener u Požarevcu koji zajedno radi sa Nikolom Šojanovićem u istom klubu.

 

Novi trend slikanja ekipe sa razmakom između igrača, najmlađi kao primer poštovanja mera

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top