Deca naslikana raznim slikarskim tehnikama

Kučevo

Kultura

Deca naslikana raznim slikarskim tehnikama

Foto: plakat, arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Izložbe slika Mie Arsenijević od danas, 25.juna, u Centru za kulturu Kučevo.

Govoreći o izložbi i njenom konceptu, autorka ističe da postavljanjem izložbe umetnik dobija mogućnost da javno govori, predstavi svoje ideje i razmišljanja, i kroz komunikaciju sa posmatračima kreira nov društveni prostor.

„Izložbeni projekat „Renaissance through remininiscence“ ima za cilj kreiranje društvenog ambijenta obojenog snagom međusobnog razumevanja. Želja da se nekim mikrorazmerama, koje bi proizvela jedna umetničke izložba, utiče na javno (društveno, političko) ponašanje pojedinaca kroz njegovo privatno (sećanje, modeli ponašanja), jeste osnovna ideja projekta „Renaissance through remininiscence“.Centralno mesto na slikama, odnoso, crtežima nastalim u tehnici veza na platnu u kombinaciji sa kolažom, akvarelom i raznim drugim crtačkim tehnikama, zauzimaju deca“, kaže Mia Arsenijević.

 

Dr Mia Arsenijević rođena je 1985. godine u Kragujevcu. Diplomirala je 2007. godine na likovnom departmanu Akademije umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo, u klasi profesora Jovana Rakidžića. Master studije slikarstva završila je 2010. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi istog profesora. Doktorirala je 2015. godine na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, odsek Teorija umetnosti i medija, odbranivši disertaciju pod nazivom „Odnos privatnog i javnog u savremenoj umetnosti“. Mentor doktorske disertacije bila je prof. dr Jasmina Čubrilo.

Zaposlena je na Fakultetu pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu od 2008. godine. U zvanje docenta za užu stručno-umetničku oblast Likovna umetnost sa metodikom nastave izabrana je 2016. godine. Angažovana je i kao predavač na predmetu Metodika likovnog obrazovanja na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Član je ULUS-a od 2008. godine. Aktivno se bavi umetničkim, kustoskim i naučnim radom.

Otvaranje izložbe je večeras u 19 sati i biće otvorena za posetioce do 9. jula.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top