Decembar u znaku borbe protiv side

Požarevac

Događaji

Decembar u znaku borbe protiv side

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Omladina JAZAS-a u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, u nedelju 1. decembra obeležava Svetski dan borbe protiv side.

Centralna ulična manifestacija zakazana je za 11 sati na Starom Korzou, na platou između kafića „Cvetić“ i „Grad“.  Na štandovima će tog dana biti postavljen zdravstveno-vaspitni materijal, a  volonteri Omladine JAZAS-a Požarevac će realizovati i mini kviz sa sugrađanima na ulici.

Omladina  JAZAS-a Požarevac svojim radom unapređuje sve delatnosti  u oblasti preventivnih mera za očuvanje i unapređenje zdravlja i bezbednosti mladih i suzbijanja rizika i faktora  poremećaja zdravlja: podstiče mlade na aktivizam, volonterizam i razvija  programe socijalnog preduzetništva u cilju zapošljavanja  mladih.

Omladina JAZAS-a Požarevac ima više polja delovanja, a jedno od najvažnijih jeste prevencija širenja HIV infekcije i epidemije side.

Sastavni deo obeležavanja 1. decembra je i aktivnost u Stop šopu 30. novembra, gde će se  uz muziku i pozivanje posetilaca na testiranje na HIV u ZZJZ, ukoliko su bili u nekom riziku od infekcije HIV-om. Dvosatna akcija zakazana je za 12 sati.

Vršnjački edukatori/ke koji su završili obuku kroz projekat „Kocka zdravlja“ koji je finansiran od strane grada Požarevca, realizovaće od 1. do 30. decembra radionice u osnovnim školama učenicima sedmog razreda na temu prevencije HIV-a i PPI, kao i očuvanju reproduktivnog zdravlja.

U toku decembra realizovaće se i tribine u Požarevcu, Kučevu i Petrovcu na Mlavi.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top