Delegacija opštine Petrovac na Mlavi u studijskoj poseti Republici Irskoj

Petrovac

Društvo

Delegacija opštine Petrovac na Mlavi u studijskoj poseti Republici Irskoj

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Institucije Republike Irske su primer dobre prakse.

U okviru projekta „Podrška unapređenju upravljanja i ekonomskog planiranja na nivou lokalnih samouprava“ koji sprovodi Kancelarija UN za razvoj (UNDP) uz pomoć SKGO (Stalna konferencija gradova i opština) delegacije pet lokalnih samouprava, među kojima je i delegacija opštine Petrovac na Mlavi, bila je u četvorodnevnoj poseti institucijama i opštinama u Republici Irskoj. Delegaciju opštine Petrovac na Mlavi predvodio je predsednik opštine Duško Nedinić.

Tokom studijske posete delegacije pet  lokalnih samouprava (Mali Zvornik, Kuršumlija, Sjenica, Bački Petrovac i Petrovac na Mlavi), posetile su više državnih institucija među kojima su Ministarstvo stanovanja, planiranja i lokalne samouprave, Državna agencija za upravljanje lokalnom samoupravom, Asocijacija za razvoj lokalne zajednice naselja Krum i Agencija za razvoj „Ballyhora Development“ okruga Limerik. Ispred Ministarstva stanovanja, planiranja i lokalne samouprave delegacije je primio ministar zadužen za lokalnu samoupravu i izborni sistem John Paul Phelan.

Institucije Republike Irske su primer dobre prakse, to je država koja je tokom tranzicije povukla najviše finansijskih sredstava iz EU fondova.  Celokupni troškovi puta i smeštaja u okviru pomenutog projekta finansirani su iz Slovačke razvojne pomoći.

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top