Deo stanara u centru Požarevca nezadovoljan naplatom parkinga

Požarevac

Događaji

Deo stanara u centru Požarevca nezadovoljan naplatom parkinga

Foto: T.S.

How Good Of A Friend Are You Really?

Stanari bloka 15. oktobar u Požarevcu nezadovoljni su Rešenjem o utvrđivanju opštih, posebnih i blokovskih parkirališta koje je usvojeno ove godine. Povodom toga oni su danas na ovoj lokaciji organizovali sastanak.

Njima je problem, kako kažu, što je „Parking servis“ počeo sa obeležavanjem parking mesta u pasažu kod parka i 1. avgusta počeće naplata parkiranja. O tome su saznali, kažu, putem obaveštenja JKP „Parking servisa“ koje je okačeno na vratima zgrada u ovom bloku.

Problem je, kaže Biljana Nikolić, stanarka iz ulaza broj osam u ovom bloku, da su oni vlasnici stanova koji bi trebalo da imaju svoje sigurno parking mesto, a ne da parkiralište u krugu zgrada bude javno i da se naplaćuje. Takođe, kažu, da su nedavno ukinuta i parking mesta u Tabačkoj čaršiji, te da uskoro neće imati gde da parkiraju svoje automobile.

„Nezadvoljni smo zato što žele da sklone rampu i od toga naprave javni parking. Izabrali smo predstavnike stanara koji su otišli na razgovor u Gradsku upravu“, rekla je Nikolić za E-Braničevo.

Tamo su im, kako navode, rekli da su ovu odluku usvojili Gradsko veće i skupština, te ih uputili na „Parking servis“. Stanari su se potom dogovorili da angažuju advokada.

Inače, ovaj blok imaće oko 75 parking mesta, potvrdili su nam iz JKP „Parking servis“ Požarevac. Od 1. avgusta cena karte biće 100 dinara po satu, a ograničenje 60 minuta. Stanarska karta koštaće 600 dinara mesečno. Ipak, oni neće imati rezervisano, sigurno parking mesto, ali im sa povlašćenom parking kartom neće važiti vremensko ograničenje od 60 minuta, kao za ostale korisnike parkinga.

„Svaka promena se teško prihvata. To je površina javne namene i nije njihovo vlasništvo i privatna svojina. Teško je promeniti navike, postoji otpor, ali za stanare će to biti korisnije. Gde god da je uvedena naplata parkinga, to je korisnije za građane, a tamo gde nije, stanari insistiraju na uvođenju. Prednost je ta što ćemo urediti parkiralište, neće moći da se parkira ko kako hoće. Ne smemo da ostavimo rampe, jer one ne smeju da se nalaze u blokovima sa više stanova, jer šta ako se desi požar, neki hitan slučaj“, objašnjava za E-Braničevo Verica Savić, direktorka JKP „Parking servis“.

Kaže da će cena parkiranja u bloku biti 100 dinara, što je duplo više u odnosu na prvu zonu, te će ljudi parkirati samo ukoliko im je hitno.

„Blok se sređuje, asfaltiraće se površine koje nisu bile, biće sređene travnate površine i biće zadovoljni na kraju“, poručuje Savić.

U Rešenju o utvrđivanju opštih, posebnih i blokovskih parkirališta koje je doneto u junu ove godine, navodi se da su opšta parkirališta u Požarevcu razvrstana u četiri zone. Jedna od njih je i blok 3 u ulici 15. oktobar (parking prostor unutar stambenog bloka između Tabačke čaršije i 15. oktobra). Više o tome pročitajte OVDE.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top