dizajn-za-slepe-kreativne-radionice

Požarevac

Događaji

Dizajn za slepe - kreativne radionice

Foto: E.M.

How Good Of A Friend Are You Really?

Održane dvodnevne „Kreativne radionice - Dizajn za slepe“, u Maloj galeriji Narodnog muzeja u Požarevcu.

Održane dvodnevne „Kreativne radionice - Dizajn za slepe“, u Maloj galeriji Narodnog muzeja u Požarevcu.

 

 

Na ovim radionicama najmlađi su pravili replike muzejskih predmeta od gline i gipsa, koji će biti izloženi zajedno sa umetničkim radovima poznatih umetnika na Taktilnoj izložbi (Izložbi na kojoj je dozvoljeno da se umetnički predmeti dodiruju) za Svetski dan slepih u oktobru, „Dan Belog štapa” u Požarevcu.

 

 

 

 

Radionice se sprovode u okviru omladinskog volonterskog projekta „Dizajn za slepe“ koje realizuje „Art hub“ uz podršku Resurs centra „Omladina JAZAS-a Požarevac” u (okviru projekta „Mladi su zakon – Braničevski i Podunavski okrug“), a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta.

 

 

 

 

U organizaciju ove kreativne radionice za decu i mlade umetnike, uključili su se i udruženje građana „Art Distrikt” iz Požarevca, Međuopštinski Savez slepih i slabovidih lica u Požarevcu i Narodni muzej u Požarevcu.

 

Cilj radionice je razvijanje kreativnosti i upoznavanje sa svakodnevnicom slepih i slabovidih lica, a za rad sa polaznicima zadužene su Julija Bašić i Jelena Arsenijević.

 

 

 

 

U petak, 16. septembra u Kongresnoj sali Hotela Dunav, biće održan i seminar „Inkluzija po meri slepih - Dizajn za slepe“, na kome će mladi profesionalci iz svih delova Srbije obučiti kako da kreiraaju sadržaje u kulturi za slepa i slabovida lica.

 

Seminar počinje u 10 časova.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top