Đaci će plaćati prevoz dok se komisija ne izjasni

Požarevac

Društvo

Đaci će plaćati prevoz dok se komisija ne izjasni

Foto: Pixabay.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Dok ne stigne odgovor Komisije za zaštitu prava ponuđača grad nema zakonsku mogućnost da sklopi ugovor sa prevoznikom, kaže za E-Braničevo Lazar Stanojević, načelnik Gradske uprave Požarevac.

Javna nabavka za prevoz osnovaca i srednjoškolaca na području grada Požarevca okončana je tako što je grad doneo odluku o dodeli ugovora kompaniji „Arriva litas“ ali ugovor nije sklopljen jer je drugi ponuđač podneo zahtev za zaštitu prava. Reč je o firmama „Continental Turs“ iz Kule i „Petrović Turs“ iz Kostolca, koje su pored „Arrive“ jedine učestvovali na tenderu.

>>GRAD JOŠ UVEK NIJE SKLOPIO UGOVOR SA PREVOZNIKOM, KO VOZI ĐAKE?<<

„Arriva“ je od 1. do 24. septembra prevozila učenike besplatno ali, kako grad nije našao mogućnost da zaključi ugovor sa ovom kompanijom od ponedeljka, 27. septembra, počeli su da naplaćuju prevoz.

>>ARRIVA OD PONEDELJKA POČINJE SA NAPLATOM KARATA<<

„Nije da grad nije hteo da zaključi ugovor, mi smo hteli, ali moramo da poštujemo proceduru propisanu Zakonom o javnim nabavkama. Podnet je zahtev za zaštitu prava i postupak smo morali da obustavimo dok ne stigne odgovor komisije“, objašnjava Stanojević.

On tvrdi da je razmotrio sve zakonske mogućnosti i da grad ne može da uradi aneks ugovora sa „Arivom“ jer je ugovoru prestao rok važenja. Ne postoji mogućnost ni da u međuvremenu, dok ne stigne odgovor od Komisije za zaštitu prava, grad angažuje drugog prevoznika jer, kako kaže, sredstva za to nisu predviđena finansijskim planom.

„Pisao sam urgenciju Komisiji za zaštitu prava da nam odgovore što hitnije i to je jedino što grad može da uradi u ovom trenutku“, naglasio je načelnik.

Dok se situacija ne reši đaci će morati da plaćaju prevoz.

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

-->
To Top