Đaci iz Kladurova čuvaju prirodu (FOTO)

Petrovac

Stav

Đaci iz Kladurova čuvaju prirodu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Održan Eko dan pod sloganom „Čuvamo prirodu- priroda čuva nas“.

Škola u Kladurovu, kao područno odeljenje OŠ „Jovan Šerbanović“ u Ranovcu, od školske 2017/2018. godine počela je aktivnosti i programe kako bi dobila status eko škole, pod nazivom „Zelena nit“. U njoj rade dvoje učitelja – Milan Kecić i Marija Vasiljević. 

Tokom ove školske godine organizovane su brojne radionice sa učenicima i roditeljima, kako bi se obeležili važni datumi za očuvanje životne sredine. 

„Čuvamo prirodu, priroda čuva nas“ – deo radne atmosfere

Kao kruna dosadašnjih aktivnosti, u prelepom dvorištu škole održan je Eko- dan pod nazivom „Čuvamo prirodu- priroda čuva nas“. Osim domaćina, učenika i učitelja iz Kladurova, događaju su prisustvovali i gosti – učenici i učitelji iz matične škole u Ranovcu i drugog područnog odeljenja u Manastirici.

Junak zaštite životne sredine - Čepko

Na početku Eko - dana upoznali su se sa Čepkom- lutkom od zatvarača, sa kojim su učenici iz Kladurova snimili film o reciklaži. 

Zajedničkim snagama realizovane su radionice kojima su obuhvaćene teme o zaštiti prirode koja nas okružuje, postupak i važnost reciklaže. Dan je završen takmičarskom igrom „Ubaci čep“.

I zabavno i korisno – igra „Ubaci čep“

Kao nagradu za uloženi trud i uspešne rezultate, svaki učitelj je sa svojom grupom učenika od domaćina iz Kladurova dobio pehar, napravljen isključivo od materijala koji se mogu reciklirati. 

I nagrade su eko

Osim što su učenici proširili znanje o otpadnim materijalima, reciklaži, važnosti očuvanja zdrave životne sredine, lepo su se družili, bolje se upoznali i poneli prijatne utiske iz Kladurova. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top