Đokić: Dobro je i ako ostanemo u Super B ligi

Požarevac

Sport

Đokić: Dobro je i ako ostanemo u Super B ligi

Foto: MRK „Požarevac“

How Good Of A Friend Are You Really?

Rukometaši „Požarevca“ već gotovo mesec dana treniraju i u novo prvenstvo ulaze sa mladim snagama i novim trenerom Goranom Veselinovićem, ali...

Ciljevi zavise uvek od para, a mi u nekoj nemilosti, ne znam iz kojih razloga. Pored fudbalskog, rukometni klub je dosta bio cenjen i u staroj Jugoslaviji. Sa ovim skraćivanjem budžeta razmišljamo da ostanemo tu gde jesmo, čak je i to preambiciozno.Nije logično, ne bih nikog da omalovažavam, ali da ekipa iz Bogatića kod Šapca ima budžet desetak miliona, da grad Požarevac koji ima jedan od najvećih budžeta u Srbiji za rukometni klub izdvoji pet miliona. Nije problem koliko druge ekipe u gradu imaju, mislim da grad sa ovakvim budžetom više treba da uloži, jer privreda u Požarevcu nešto nije prepoznatljiva, a sport je taj koji omogućava bar spominjanje grada u okvirima cele Srbije“, rekao je Nebojša Đokić, sportski direktor MRK „Požarevac“.
 Po njegovim rečima prošla su vremena kada su igrači bili volonteri, jer su imali druge mogućnosti da obezbede egzistenciju, a sport je bio zadovoljstvo.
Ivan Lapčević, koji je vodio ekipu u drugom delu proteklog prvanstva, dobio je angažman u Francuskoj, te će ove sezone ekipu voditi Goran Veselinović iz Kragujevca. Veselinović je bio trener pionirske i kadetske reprezentacije Srbije i ima dosta iskustva sa mlađim selekcijama.
 „To je veoma važno jer ćemo ove godine imati dosta mladih igrača poniklih u našoj ili rukometnim školama iz okruga. Videćemo na polusezoni kako to funkcioniše. Većina igrača biće iz Požarevca i okoline, sa strane ćemo dovoditi ako je baš potrebno i to isključivo mlade igrače. Nadamo se da ćemo sa takvim pristupom ostati u ovom rangu takmičenja“, kazao je Đokić.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top