DOBRA POSEĆENOST:Više od 26 hiljada kupača na gradskom bazenu ove sezone (FOTO)

Požarevac

Društvo

DOBRA POSEĆENOST:Više od 26 hiljada kupača na gradskom bazenu ove sezone (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Uprkos kašnjenju u startu i sezoni sa dosta padavina, gradski bazen ostvaruje dobru posećenost.

Tropske temperature poslednjih dana znatno su povećale broj kupača.

„Nismo još uvek na sredini avgusta, a već je dostignut prosek od 25 hiljada po sezoni. Za sada imamo više od 26 hiljada kupača. Do kraja sezone očekujemo još tri do četiri hiljade kupača, što će biti relativno dobra sezona. Posebno bih istakao da je sezona protekla bezbedno, odnosno bez ozbiljnijih povreda, nismo imali ni jednu reanimaciju, što je veoma retko. Bilo je manjih povreda usled skakanja i nepoštovanja kućnog reda“, rekao je Nenad Mitić, vd direktora SC „Požarevac“.

Stariji kupači koji godinama dolaze na gradski bazen kažu da spasioci ove godine izvanredno rade svoj posao i da „neposlušne“ kupače brzo smire.

Spasioci ove sezone na visini zadatka

„ Ove godine nije bilo vidljivih promena na bazenu, osim čistije vode. Reparirali smo sve pumpe i elektromotore koji pokreću vodu. Sledeće godine trebalo bi raditi na koritu bazena i uređenju prostora oko bazena. Kad dođe 1.300 kupača onda bude velika gužva i proširenje je neophodno, i to ne samo površinsko proširenje nego i sadržajem, da imamo nekoliko bazena i tobogane. Ne očekujemo da to bude akva park, ali da „izdrži“ do izgradnje zatvorenog bazena. Sve radimo poštujući granice gde treba da dođe zatvoreni bazen, između hale sportova i otvorenog bazena, okrenut prema otvorenom bazenu. Sredstva za idejno rešenje objekta su opredeljena u budžetu“, naveo je Mitić.

Nenad Mitić, vd direktor SC „Požarevac“

Pored dnevnog kupanja, tokom leta na bazenu radi škola neplivača. Planirana su četiri ciklusa, ali zbog loših vremenskih prilika u toku je treći, poslednji ciklus. Ovog leta je oko 200 mališana naučilo da pliva.

Graska uprava i Sportski savez grada Požarevca, učenicima, koji su završili prvi razred obezbedili su besplatnu obuku plivanja, što je deo zajedničke akcije grada, Saveza i SC „Požarevac“ „Grad bez neplivača“. Akcija se sprovodi već četvrtu godinu.

Pored toga, sprovodi se obuka naprednog plivanja, za sve one koji su naučili da plivaju, a sada uče tehnike plivanja i disanja. Obuka se realizuje od 20 do 21 sat.

Ove godine na bazenu se sprovode i dve grupe hidrobika. Sportska rekreativna asocijacija u saradnji sa SC „Požarevac“ realizuje besplatne treninge hidrobika svakog utorka i četvrtka od 20 časova. Druga grupa radi sa Katarinom Žegarac ponedeljkom, sredom, petkom i subotim, 15 termina je 2.500 dinara. Obe kursa su dosta posećena.

Svako jutro od 6 do 7 sati, u besplatnom terminu biznis plivanja, između 20 i 70 kupača koristi bazen.

 Među Požarevljanima je dosta popularno noćno kupanje, a da li će ga biti do kraja sezone zavisi od vremenskih prilika. Drugi problem je preopterećene zaposlenih u ovoj ustanovi.

„Noćno kupanje bi predstavljalo novi udar na radnu snagu. Ljudi na bazenu rade  bez prekida, predahnuli su samo kada je padala kiša. Ako baš bude lepo vreme, možda će biti i noćnog kupanja.

Naredne sedmice požarevački vaterpolisti igraju poslednju ovosezonsku utakmicu. Bazen će za građanstvo biti otvoren do 1. septembra, nakon čega će sva pažnja biti usmerena ka hali, jer počinju intenzivni treninzi sportista“, naglasio je Mitić.

U prvoj nedelji septembra igraće se memorijalni vaterpolo turnir „ Branislav Slavujević“, a tradicionalno će i ove godine biti organizovano međuškolsko takmičenje u plivanju.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top