Dodeljeni stanovi izbegličkim porodicama u Kučevu

Kučevo

Događaji

Dodeljeni stanovi izbegličkim porodicama u Kučevu

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

U Kučevu je useljena zgrada sa šest stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Kučevo.

Događaju su prisustvovali Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Nenad Mikić, zamenik  predsednika Opštine Kučevo, Dušan Kovačević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, kao i predstavnici drugih državnih i međunarodnih institucija i organizacija i korisnici.

„Ne postoje male i velike zgrade, kao što ne postoje male i velike izbegličke priče. Šest stanova u Kučevu jednako je važno kao 60 u Loznici, ili 270 u Novom Sadu“,  rekao je Cucić poželivši korisnicima da dugo i u zdravlju koriste stanove.

Finansijska sredstva za izgradnju ovih šest stanova obezbeđena su najvećim delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa,  a manjim iz budžeta Opštine Kučevo.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu. Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

To Top