Dodeljeni vaučeri obolelima od retkih bolesti

Požarevac

Događaji

Dodeljeni vaučeri obolelima od retkih bolesti

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju, uručila je danas u Požarevcu rešenja o jednokratnoj pomoći, kao i vaučere za nabavku lekova, medicinskih sredstava i rehabilitaciju u banjama obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama.

Ona je istakla da su vaučeri klasifikovani u tri kategorije – jednokratna finansijska podrška u iznosu od 25.000 dinara, vaučer za banjsko lečenje čija je vrednost 50.000 dinara i treća pomoć, koja se odnosi na kupovinu asortimana apoteka koje su se pridružile ovoj aktivnosti u iznosu od 30.000 dinara.

„Ovo je jedan vid konkretne podrške i pomoći licima kojima je pomoć potrebna i mi ćemo nastaviti sa ovim aktivnostima i u narednoj godini“, rekla je Stamenkovski.

Ona je dodala da je porodica nukleus svakog društva i da je zato važno osnažiti porodicu i promovisati porodične vrednosti.

U sklopu ovog državnog programa koji omogućava pacijentima da besplatno dobiju skupe lekove koji često nisu dostupni kroz program zdravstvene zaštite, danas je podeljeno 13 vaučera. Dodela vaučera predstavlja značajan korak ka unapređenju kvaliteta života pacijanata sa retkim bolestima.

To Top