DOM ZDRAVLJA POŽAREVAC: Rad na dva fronta –kovid ambulanta i primarna zdravstvena zaštita

Požarevac

Zdravlje

DOM ZDRAVLJA POŽAREVAC: Rad na dva fronta –kovid ambulanta i primarna zdravstvena zaštita

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Povećan je broj pacijenata ali je situacija u Domu zdravlja u Požarevcu pod kontrolom, kaže direktorka dr Snežana Stojković. Ova ustanova radi na dva fronta – jedan je kovid ambulanta, a drugi su redovne aktivnosti za normalno funkcionisanje.

Virus korona je prema svim parametrima i podacima još uvek prisutan. Sve zdravstvene ustanove prilagodile su način rada ka primarnom cilju - da se otkriju zaraženi, upute na lečenje i da se spreči širenje zaraze.

Organizacija rada požarevačkog Doma zdravlja od trenutka proglašenja epidemije virusa korona bila je u skladu sa instrukcijama Ministarstva zdravlja i prema algoritmima Zavoda za javno zdravlje, a toga se, prema rečima direktorke, pridržavaju i sada.

“Prema instrukcijama kineskih stručnjaka zgradu Opšte medicine smo preuredili pa je postojao deo za kovid, zatim prelazni deo i tzv. “sterilni” deo u kome su se oblačili zdravstveni radnici. Opreme je bilo sasvim dovoljno”, istakla je Stojković.

 

dr Snežana Stojković, direktorka Doma zdravlja Požarevac

Iako su inspekcije često obilazile zdravstvene ustanove širom Srbije, u požarevački Dom zdravlja, po njenim rečima, nisu dolazili jer nije bilo zaraženih radnika, niti prijava od strane građana.

“Sve smo odradili onako kako su zamislili u Vladi Srbije i Ministarstvu zdravlja, svakodnevno su nam slali algoritme koje smo pratili. Dolazili su kineski stručnjaci koji su nam zajedno sa vojskom pomogli u organizaciji kovid ambulante i dali preporuke kako bismo mogli dodatno da poboljšamo rad. To su finese, poput postavljanja jasnih smernica gde se nalazi ATD i kovid ambulanta”, kaže direktorka Stojković.

 

Postavljene smernice na putu do kovid ambulante

Činjenica je da niko nije mogao znati kako će se odvijati situacija sa “nevidljivim neprijateljem” i svaka ustanova je morala da prilagodi sistem rada novonastalim okolnostima koje su se menjale iz dana u dan. Da je bilo lako – nije, zdravstvene ustanove su se susretale sa brojnim nepoznanicama i problemima, a prioritet je bio da se ne zaraze radnici.

Biljana Ivković, glavna sestra Doma zdravlja Požarevac

„Zahvaljujući dobroj organizaciji menadžmenta na čelu sa direktorkom Doma zdravlja, koja je bila 24 časa u kontaktu sa Ministarstvom zdravlja i zaposlenima, ni jedan od zaposlenih nije zaražen. Zaštitna oprema bila je obavezna od 15.marta i dalje je obavezna“, ističe Biljana Ivković, glavna sestra Doma zdravlja Požarevac.

 

Obavezna zaštitna oprema

Ova ustanova dobila je od Ministarstva zdravlja trijažni kontejner u kome se vrši uzorkovanje pacijenata sa sumnjom na kovid 19,  a pregledi se obavljaju u delu Opšte prakse.

“Sada se vrši uzorkovanje ne samo pacijenata koji imaju simptome, nego i svih ostalih građana koji žele da se testiraju na lični zahtev. Pored toga, imamo i druge testove, uzorkovanjem krvi rade se antitela IGM i IGG koji pokazuju da li su osobe preležale ili su u akutnoj kovid infekciji”, objašnjava Snežana Stojković.

 

Trijažni kontejner u kome se vrši uzorkovanje

Direktorka kaže da je veliko interesovanje građana za testiranje koje se vrši u Zavodu za javno zdravlje i u Domu zdravlja. Svi koji žele da se testiraju moraju prvo usmenim putem da zakažu termin, kako se ne bi stvarale gužve. Uzorkovanje se vrši na dva načina - uzimaju se brisevi i krv iz prsta ili vene.

Nakon završetka vanrednog stanja zgrada Opšte službe prestala je da bude kovid ambulanta, uspostavljen je pređašnji sistem rada.

“Pre povratka radnika urađena je dezinfekcija kompletnog objekta. Sada sve funkcioniše kao što je bilo ranije, uključuje se ISIS program kojm zakazujemo preglede, a kovid ambulanta je samo jedan deo zgrade koji je kompletno odvojen vratima”, kaže direktorka požarevačkog Doma zdravlja.

Iako se u jednom momentu činilo da se epidemija bliži kraju, da je opasnost prošla i da svi, a naročito zdravstveni radnici, mogu da odahnu, ponovo imamo situaciju da se broj obolelih povećava. Pitali smo dr Snežanu Stojković da li je Dom zdravlja spreman da ovom izazovu odgovori po drugi put.

“Kovid ambulanta prati radno vreme zdravstvene ustanove - od 7 do 20 časova, a vikendom od 7 do 18 časova. U stalnom smo kontaktu sa Zavodom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja. Povećan je broj  pacijenata poslednjih nekoliko dana, delom zbog respiratornih simptoma, a delom zbog testiranja na lični zahtev. Naravno da nisu svi pozitivni, ali ljudi se plaše i dolaze na pregled. Testova ima dovoljno i situacija je pod kontrolom”, naglašava Stojković.

Dodaje da Dom zdravlja sada radi na dva fronta – jedan je kovid ambulanta, a drugi normalno funkcionisanje cele zdravstvene ustanove. Počeli su da rade i na preventivi aktivacijom tri granta koje je Dom zdravlja dobio od Ministarstva zdravlja. To podrazumeva davanje informacija da se pacijenti javljaju radi kontrole dijabetesa, a cilj je da se poveća broj preventivnih pregleda.

             U radu kovid ambulante učestovalo 260 radnika

Od ukupno 500 zaposlenih, 260 je direktno učestvovalo u radu kovid ambulante – doktori, medicinski tehničari, spremačice, vozači i Služba hitne pomoći.

„Moramo da napomenemo da su tu bile nabavna i finansijska služba, koje su to sve pratile, kao i naša apotekarska ustanova, dakle svi su bili uključeni na direktan ili indirektan način u rad kovid ambulante. Imali smo mali broj radnika koji je radio od kuće, to su bili samo oni koji su bili ozbiljno zdravstveno ugroženi, koji su lečeni od karcinoma, problema sa štitnom žlezdom ili nekih teških hroničnih bolesti“, kaže dr Snežana Stojković.

Biljana Ivković, glavna medicinska sestra, istakla je da su zaposleni koji su radili u kovid ambulanti dobili zasluženi odmor, naime boravili su u odmaralištu Doma zdravlja na Kopaoniku, obezbeđen im je besplatan prevoz i smeštaj.

„Naši zaposleni nisu zloupotrebili ovu situaciju da otvaraju bolovanje, već su sa puno elena, znanja i stručnosti radili svoj posao. Kućno lečenje i Hitna pomoć su za svaku pohvalu , ulazili su u svako domaćinstvo gde je bilo potrebno sa kompletnom opremom, prevozili pacijente do kovid bolnice, a naše radnike u Selters banju i Banju Koviljču”, kaže Ivković.

Na neodređeno vreme tokom trajanja vanrednog stanja u Dom zdravlja primljeno je 56 radnika, od toga 25 volontera, a ostalo su ranici koji su imali ugovore na određeno vreme ili PP ugovore.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top