Dom zdravlja u Požarevcu dobio dva sanitetska vozila

Požarevac

Događaji

Dom zdravlja u Požarevcu dobio dva sanitetska vozila

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Lokalna samouprava finansirala je iz budžeta grada nabavku dva sanitetska vozila za potrebe Hitne pomoći u Požarevcu i Kostolcu.

Ključeve su danas ispred ove zdravstvene ustanove Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, i Bojan Dinić, član Gradskog veća Požarevca zadužen za resor poljoprivrede, zaštite životne sredine i zdravstva, predali Dejanu Milenkoviću, v.d. direktora Doma zdravlja Požarevac.

,,Već je potpisan ugovor o korišćenju sa Domom zdravlja, a vrednost nabavke ova dva sanitetska vozila je oko 10 miliona dinara”, istakao je Pavlović.

Dejan Milenković je rekao da će ova dva saniteta prvenstveno poboljšati kvalitet zdravstvenih usluga Hitne pomoći u Požarevcu, i dodao da je lokalna samouprava i do sada izdvajala ogromna sredstva za Dom zdravlja Požarevac.

,,Dobili smo dva sanitetska moderna vozila. To će biti prvenstveno terenska vozila, koja su sada delimično opremljena, ali imamo dogovor sa gradonačelnikom da će grad donirati još nekoliko aparata koji nedostaju u budućem periodu“, dodao je Milenković.

Sanitetsko vozilo

Na pitanje novinara šta najviše fali Domu zdravlja u Požarevcu trenutno, Milenković ističe da su to lekari, jer na Birou za zapošljavanje njih nema. Po njegovim rečima, ovoj zdravstvenoj ustanovi trebalo bi pet mladih lekara koji bi podigli nivo rada zdravstevnih službi.

Pored toga, potrebni su jedan ultrazvuk, kartotečni ormarići, krečenje čitave zgrade i sanitarija, jer, kako kaže, Dom zdravlja dugo nije renoviran.

Gradonačelnik Požarevca je rekao da će grad u narednom periodu izdvojiti dodatna sredstva za nabavku ove opreme, kako bi zdravstvena usluga u ovoj ustanovi bila poboljšana, a da su ova dva sanitetska vozila samo početak.

Unutrašnjost sanitetskog vozila

,,U prethodnim godinama značajna smo sredstva odvajali za zdravstvo u Požarevcu. U doba korone finansirali smo veliki broj radnika i medicinskih sestara. Ono što uskoro očekujemo je i otvaranje novog bloka Opšte bolnice Požarevac, gde su ulaganja grada bila milion evra”, zaključio je Pavlović.

Continue Reading
To Top