Donacijama poboljšan kvalitet medicinskih usluga u petrovačkoj bolnici

Petrovac

Događaji

Donacijama poboljšan kvalitet medicinskih usluga u petrovačkoj bolnici

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Donirana je medicinska oprema i posteljina.

Opštini Petrovac na Mlavi dodeljena su sredstva u okviru programa za sufinansiranje mera populicione politike od strane Кabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Vrednost donacije iznosi 4,2 miliona dinara, dok je lokalna samouprava za realizaciju ovog projekta opredelila oko 750.000 dinara.

Projektom je predviđeno sprovođenje pet mera populicione politike koje se odnose na rešavanje problema neplodnosti, očuvanja i unapređenja reproduktivnog zdravlja, kao i nabavku najsavremenije opreme u vidu inkubatora za bebe i aparata za ultrazvuk.

Takođe, Opšta bolnica Petrovac na Mlavi dobila je još dve velike donacije: magnet za odeljenje fizijatrije, koji je doniralo komunalno preduzeće "Izvor",  vrednost donacije 400.000 dinara,  i posteljinu, koju je donirao Dejan Bogić iz Кrvija, vrednost donacije 600.000 dinara.

Boris Gvozdić, pomoćnik predsednika opštine Petrovac na Mlavi, zahvalio se ministarki bez portfelja zaduženoj za demografiju i populacijonu politiku, Slavici Đukić Dejanović, za izuzetno vrednu donaciju.

Direktor Opšte bolnice, dr Branko Lukić, najavio je niz projekata i aktivnosti, a prva koja će se realizovati je rekonstrukcija odeljenja pedijatrije, u vrednosti od 3 miliona dinara.

„Danas smo imali priliku da vidimo ultra zvuk star preko 20 godina, dok je ovaj novi „Džambo džet“ u odnosu na stari, tako da je ovo izuzetno velika donacija. Inkubator nam stiže do kraja nedelje. Rekonstrukcija fizijatrije je završena pre mesec dana zahvaljujući Ministarstvu koje je izdvojilo 3 milinona dinara. U skorije vreme ćemo nabaviti još dva aspiratora za porodilište i interno odeljenje. Završeni su svi projekti vezani za rekonstrukciju hirurgije i grudnog odeljenja“, istakao je Lukić.

 

Branko Lukić

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top