Dozvoljeno držanje dva, a inspekcija zatekla 25 pasa

Požarevac

Društvo

Dozvoljeno držanje dva, a inspekcija zatekla 25 pasa

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Komunalna i veterinarska inspekcija izvršile su prošle nedelje inspekcijski nadzor na adresi Draže Markovića 5 u Požarevcu.

Kako saznaje E-Braničevo, građani su se žalili Komunalnoj inspekciji da se iz dvorišta kuće u ulici Draže Markovića 5 konstantno čuje lavež velikog broja pasa. U trenutku inspekcijskog nadzora na ovoj adresi zatečeno je 25 pasa.

„U Draže Markovića nije registrovana odgajivačnica tako da je prema novoj Odluci o držanju domaćih i egzotičnih životinja dozvoljeno držanje samo dva psa u domaćinstvu. Rešenje je uručeno vlasniku kuće, što znači da je postalo izvršno, i on je dužan da prebaci životinje na drugu lokaciju“, rekla je za E-Braničevo Žaklina Jovović, rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove.

Predmet je prosleđen nadležnim organima u Gradskoj upravi Požarevac na dalji postupak, kaže ona. Rok za izmeštanje pasa je dve nedelje, u suprotnom vlasnik će biti novčano kažnjen.

Istog dana na teren je izašla i veterinarska inspekcija. Po rečima Sonje Paunović, šefice Odseka veterinarske inspekcije, prijavu su dobili od Pokreta „Levijatan“ da se u ulici Draže Markovića nalazi veći broj pasa i da je došlo do povređivanja i uginuća jednog psa.

„Taj pas je uginuo još u julu i čekamo da nam iz azila dostave potvrdu da su odneli leš. Što se tiče trenutnog stanja, na terenu sa nama je bio i veterinar koji je sačinio izveštaj. Psi su u dobroj kondiciji, imaju pasoše, vakcinisanu su i obeleženi, imaju obezbeđene i uređene bokseve. Dakle, što se tiče Zakona o dobrobiti životinja, utvrdili smo da su psi dobro zbrinuti“, kazala je Paunović za E-Braničevo i naglasila da su napisali prijavu vlasniku za neregistrovani objekat, jer se na toj adresi u trenutku kontrole nalazilo 25 pasa, a nije registrovana odgajivačnica.

Paunović kaže da su od vlasnika dobili objašnjenje da su ti psi u Draže Markovića zapravo privremeno prebačeni iz odgajivačnice u Mačvanskoj, dok se ne završi novi objekat van centralne gradske zone.

Continue Reading
Povezane teme...
To Top