Druga promocija vakcinacije u Gradištu

Veliko Gradište

Događaji

Druga promocija vakcinacije u Gradištu

Foto: Omladina JAZAS-a Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

U Domu zdravlja u Velikom Gradištu organizovana je akcija merenja šećera i pritiska, sa promocijom vakcinacije protiv koronavirusa, nakon čega su svi prisutni mogli da se vakcinišu.

Dragana Pajić iz Doma zdravlja Veliko Gradište naglasila je da je veoma važno da se građani, posebno stariji i hronični bolesnici,  vakcinišu, kako oni koji nisu vakcinisani tako i oni kojima je od poslednje vakcinacije prošlo više od tri meseca.

„Iako nismo u istoj situaciji kao 2020. godine i čini se da je najgori talas koronavirusa prošao, on je još uvek prisutan i lako se prenosi. U odnosu na početak epidemije, sada smo u velikoj prednosti, jer više znamo o virusu i o bolesti, dostupne su nam i vakcine koje štite od težih oblika bolesti i smrti“, kazala je Pajić.

Ona je istakla da u Domu zdravlja u Velikom Gradištu građani mogu da se informišu i vakcinišu svakog radnog dana od 7 do 13 časova. Podsetila je da im je na raspolaganju najnovija, bivalentna vakcina, koja se koristi kao buster doza protiv koronavirusa.

Akcija promocije vakcinacije protiv kovid 19 u Velikom Gradištu se organizuje u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa organizacijom Omladina JAZAS-a Požarevac, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, pružaju podršku promociji vakcinacije protiv ovog virusa u Srbiji.

Podsećamo da je početkom februara u Domu penzionera u Velikom Gradištu organizovana još jedna promocija vakcinacije protiv koronavirusa.

O ZNAČAJU VAKCINACIJE PROTIV KORONAVIRUSA U VELIKOM GRADIŠTU

Ovakav vid promocije vakcinacije omladina JAZAS-a, u saradnji sa domovima zdravlja Požarevac, Smederevo, Veliko Gradište i Petrovac na Mlavi, organizuje od polovine januara.  

PROMOCIJA VAKCINACIJE PROTIV KOVIDA-19 U PETROVCU

PROMOCIJA VAKCINACIJE PROTIV KOVIDA-19 U POŽAREVCU

To Top