drugi-rodjendan-udruzenja-osmi-dan

Požarevac

Događaji

Drugi rođendan Udruženja “Osmi dan”

Foto: “Osmi dan”

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje za pomoć osobama sa “L.Daun” sindromom ''Osmi dan'' iz Požarevca, 12.maja, na Svetog Vasilija Ostroškog, proslaviće svoj drugi rodjendan.

Udruženje za pomoć osobama sa “L.Daun” sindromom ''Osmi dan'' iz Požarevca, 12.maja, na Svetog Vasilija Ostroškog, proslaviće svoj drugi rodjendan.

 

''Osmi dan'' rođendan

“Zaživeli smo na dan velikog iscelitelja i zaštitnika bolesnih.Dve godine mi dišemo kao jedno,imamo sa kim da se posavetujemo,kome da se hvalimo i žalimo. Imamo puno prijatelja našeg Udruzenja,svi se rado odazovu i ponude pomoc.Poslednje naše okupljanje je bilo povodom Svetskog dana osoba sa “L.Daun” sindromom”,s ponosom ističe Ledena Životić, osnivač i majka male Milice, rođene sa Daunovim sindromom.

 

Na dan rodjendana Udruženja “Osmi dan” iz štampe izlazi njihova prva knjiga,simbolično nazvana”Rodjeni osmog dana”, praktično vodič za roditelje dece sa Daunovim sindromom.U toj knjizi svaka majka ,članica požarevačkog Udruženja,je na jedan vrlo dirljiv način opisala kako je doživela rodjenje svog deteta,kako se bori kroz život…U pisanju su učestvovali stručni saradnici, logopedi,defektolozi,treneri…

 

“Znam da niko ko je bude pročitao neće ostati ravnodušan”, poručuje Ledena Životić.

 

Svečanost povodom rodjendana Udruženja “Osmi dan” i promocije knjige biće u subotu, 14.maja od 12 do 15 sati, u Kongresnoj sali hotela Dunav.

 

“Na ovogodišnjoj svečanosti uručićemo priznanja svima koji su nam pomogli da radimo i postojimo,onima koji su u nama prepoznali roditelje s dušom i voljom da pomognemo našoj deci, rekla je za “EBraničevo” Ledena Životić.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top