Društvo učitelja Požarevca obeležilo 35 godina postojanja

Požarevac

Događaji

Društvo učitelja Požarevca obeležilo 35 godina postojanja

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Prosvetari požarevačkog kraja dan svoje organizacije proslavili su 5.oktobra, na dan kada se u celom svetu obeležava dan učitelja.

Milutin Avramović, nekadašnji predsednik Društva učitelja opštine Požaevac i jedan od osnivača, poželeo je dugovečnost društvu evocirajući uspomene na formiranje ove organizacije u februaru 1984. godine.

Nataša Nikolić Gajić, presednik Društva učitelja opštine Požarevac, naglasila je da je ime društva ostalo uprkos tome što su pod njegovim okriljem i učitelji iz drugih opština Braničevskog okruga.

„Najvažnije je da se svi u školama družimo, poštujemo i razmenjujemo svoja profesionalna iskustva i da škole žive jedna za drugu i jedna sa drugom. Sadašnost donosi lepe, ali i one manje lepe stvari, ali treba da se držimo zajedno i da negujemo tradiciju, ljubav i poštovanje“, rekla je Nikolić Gajić, na svečanoj akademiji.

Po rečima Bojana Ilića, predsednika Skupštine grada, Požarevac je grad sa velikom tradicijom sjajnih učitelja, koji su umeli da svoje znanje prenesu svojim učenicima i ostvare rezultate kojima se ponosimo.

„Tradicija požarevačkog društva učitelja daje nam za pravo da se  nakon ovih 35 godina osvrnemo i pohvalimo rezultatima koje ste u tom periodu postigli. Veliki broj vaših ocena, koje su u srednim školama dobile svoju potvrdu, govore o studioznosti, strpljenju i temeljnom znanju, koje ste usadili našim malim sugrađanima. Posebna inspiracija i vaša želja da se ode i korak više od pisanog gradiva, donela je bezbroj osvojenih plasmana na različitim takmičenjima, a to sve kasnije rezultiralo ljubavlju prema nauci mladih genijalaca, istih onih koji su boraveći kasnije u srednjim školama i univerzitetima dobro zapamtili sa kog su izvora popili prve kapi znanja“, rekao je Ilić.

Na kraju svečane akademije uručene su zahvalnice onima koji su doprineli radu ili ostvarili saradnju sa društvom.

Nagrađni povodom jubileja

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top