Dve decenije rada Ustanove za odrasla i starija lica „Kučevo“

Kučevo

Događaji

Dve decenije rada Ustanove za odrasla i starija lica „Kučevo“

Foto: eKučevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Ustanova za odrasla i starija lica „Kučevo“ obeležila je danas svečanom akademijom 20 godina postojanja i rada.

Na početku svečanosti prikazan je dokumentarni film o  radu ustanove, a potom su se prisutnima obratili direktor Centra za socijalni rad sa Ustanovom za starija i odrasla lica „Kučevo“ Veroljub Petrović, predsednik opštine Kučevo Ivan Rajičić i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miomir Đorđević.

„Gledajući vremeplov naše ustanove i period osnivanja, nesebičnog rada i požrtvovanja svih zaposlenih, ulaganja u sadašnji izgled ustanove, ne mogu da se otrgnem utisku iz poslednjeg segmenta, a to je korisnik u fokusu izražen kroz  osmeh, dodir, poverenje, ljubav i život. Iz te rečenice crpim snagu i obavezu za budućnost sa novim uslugama, idejama i ulaganjima. Nasmejana lica naših korisnika daju nam za pravo da verujemo da smo na pravom putu“, kazao je Petrović.

Zahvalnice za 20 godina neprekidnog rada u ustanovi dobili su: Slavica Mišić, specijalni pedagog, supervizor, osnivač Ustanove za odrasle i starije “Kučevo”, Mirjana Mihajlović, radnik u šnajderaju, Mladen Kirjaković, domar i Vojin Stanisavljević,  ložač.

Zahvalnice za dugogodišnju uspešnu saradnju i doprinos razvoju socijalne zaštite dobili su: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, državni sektretar Miomir Đorđević, Republički zavod za socijalnu zaštitu, zamenik direktora Živorad Gajić, predsednik opštine Kučevo, Ivan Rajičić, Bioblioteka “Nikola Sikimić Maksim”, direktorka Jovana Dišić, Centar za kulturu “Dragan Kecman”, direktorka Marija Kocić, Predškolska ustanova “Lane”, direktorka Biljana Kecman, Dom zdravlja Kučevo, direktorka Emina Perić Ivin, Srednja stručna škola, direktor Dragan Jovanović, Turistička organizacija opštine Kučevo, direktor Aleksandar Ilić, Policijska stanica Kučevo, načelnik Miodrag Marković, Crkvena opština Kučevo, protojerej –stavrofor hadži Spomenko Žarić i JKP Kučevo, direktor Darijan Drikić.

U  kulturno-umetničkom delu programa nastupili su  korisnici usluga ustanove i Dečiji folklorni ansambl Centra za kulturu „Dragan Kecman“ .

 

 

To Top