Dveri Požarevac: Hapsili nas specijalci sa fantomkama

Požarevac

Politika

Dveri Požarevac: Hapsili nas specijalci sa fantomkama

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Povodom jučerašnjeg hapšenja šestorice pripadnika Gradskog odbora „Dveri“ Požarevac, u prostorijama stranke održana je konferencija za medije.

Dragan Papović, predsednik Gradskog odbora Dveri Požarevac i jedan od šestorice koji su juče uhapšeni nakon protesta ispred zgrade Narodne skupštine u Beogradu, rekao je da su na protest otišli sa ciljem da izraze neslaganje zbog donošenja dva skandalozna zakona u Skupštini Republike Srbije uoči izbora – zakon o izboru narodnih poslanika i zakon o lokalnim izborima.

„Nikoga nismo dirali, nikoga nismo ugrožavali. Osim što smo stajali na stepeništu i duvali u pištaljke, apsolutno ništa drugo nismo uradili. Na većini medija sa nacionalnom frekvencijom objavljeno je da smo fašističke falange, nacionalisti, da smo nekog gurali, čupali, da smo pocepali prsluk narodnom poslaniku. Niko do članova Gradskog odbora „Dveri“ Požarevac nije bio ni blizu tog događaja“, tvrdi Papović.

On je ispričao da su ispred zgrade Narodne skupštine bili najmanje dva sata i da je bilo više pripadnika policije nego protestanata, kao i da im  ni u jednom trenutku niko od njih nije prišao i rekao da rade nešto što ne treba, da krše zakon, da treba da se pomere.

„ Kada smo se razišli i krenuli ka automobilu koji je bio parkiran kod Ekonomskog fakulteta, na Trgu Nikole Pašića, nas šestorica uhapšeni smo na najbrutalniji način kao da smo ne znam šta uradili. To je bila specijalna jedinica sa fantomkama, pancirima i puškama, prislonili su nas uz zid, zatim ruke  uvis, pa pretres“, ispričao je Papović.

 

Dragan Papović, predsednik Gradskog odbora Dveri Požarevac

Kaže da su potom odvedeni u policijsku stanicu na Savskom vencu gde su proveli tri sata, a odatle su odvedeni u Prekršajni sud u Ustaničkoj ulici. Prema njegovim rečima, tamo su bili do 19 časova, dali su izjave sudiji za prekršaje i pušteni kući.

„Teretimo se da smo prekršili član 8 stav 1 Zakona o javnom redu i miru, odnosno da smo se nepristojno, drsko i bezobzirno ponašali. Ako duvanje u pištaljku to podrazumeva ja ću se složiti i neka budemo kažnjeni, ali onda i pola Srbije treba da bude kažnjeno. Ne vidim koja je razlika duvati u pištaljku sa svoje terase, sa ulice, iz dvorišta i ispred doma Narodne skupštine“, kaže on.

Iz požarevačkog Gradskog odbora tvrde da su pušteni ubog nedostatka dokaza za delo za koje se terete.

„Za nas je to hapšenje veliki stres, kao i za naše porodice i za sve ljude koji nas poznaju, pogotovo u ovako malom gradu kakav je Požarevac, gde se svi znamo. Nećemo stati“, poručio je Papović.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top