Dveri: Prodaja državnog zemljišta u industrijskoj zoni po bagatelnoj ceni

Požarevac

Saopštenja

Dveri: Prodaja državnog zemljišta u industrijskoj zoni po bagatelnoj ceni

Foto: Dveri Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

U našu redakciju stiglo je saopštenje Gradske organizacije Dveri u Požarevcu povodom prodaje parcela u industrijskoj zoni.

Šest preduzeća je izlicitiralo i kupilo građevinsko zemljište u u industrijskoj zoni severni blok. Reč je o gradsko građevinskom zemljištu u novoj industrijskoj zoni koju je gradska uprava ponudila na prodaju.

„Trenutno najatraktivnija privredna lokacija, do koje je jedino dovedena komunalna infrastruktura prodata je po ceni od oko 1000 evra ar. Prodaja zemljišta u industrijskoj zoni po bagatelnoj ceni je zapravo pljačkanje grada Požarevca i njenih građana. Gradski odbor Dveri poziva tužilaštvo i policiju da po službenoj dužnosti spreče nezakonito i kriminalno ponašanje pojedinaca i vlastodržaca. Sramotno je prodavati tako jeftino gradsko zemljište, jer građani Požarevca znaju da zemljište u prigradskim zonama košta od 3.000 evra, do 10.000 evra po aru. Postoji tačno utvrđena vrednost zemljišta i to se može vrlo lako proveriti“, navodi se u saopštenju Pokreta Dveri.

Kako se dalje navodi, Gradski odbor Dveri Požarevac izražava sumnju da će novi vlasnici zaista "staviti u pogon" malu privredu u Požarevcu i otvoriti nova radna mesta, naročito ako se zna da su neke od tih firmi bile upletene u SNS malverzacije.

Iz požarevačkog odbora Dveri postavljaju gradonačelniku nekoliko pitanja: „Koje su obaveze novih vlasnika parcela u industrijskoj zoni i koliko ljudi će biti zaposleno, s obzirom da je gradonačelnik lično upoznat sa planovima investitora, da li je naveden rok zabrane otuđenja ili će investitori za par godina ponovo otuđiti zemljište radi ekstra profita?“

Continue Reading
Povezane teme...
To Top