E-BRANIČEVO U TRSTU: Otvoren 13. Spasovdanski kup (FOTO)

Braničevo

Događaji

E-BRANIČEVO U TRSTU: Otvoren 13. Spasovdanski kup (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Posle dve godine pauze zbog epidemije koronavirusa, u Trstu se ovog vikenda održava 13. „Spasovdanski kup“ u fudbalu.

Tačno u podne turnir je svečano otvoren. Prisutne su najpre pozdravili Dejan Nikodijević, predsednik Udruženja Srba u Trstu „Vuk Karadžić“ i Lidija Radovanović, poverenik za kulturu Saveza Srba u Italiji, a potom i gradonačelnik Trsta Roberto Dipjazza i SandiKlun , gradonačelnik San Dorligo della Valle.

Gosti na otvaranju turnira

Događaj su svojim prisustvom uveličali senator Franko Dalmas, poslanik Sandra Savino, regionalni savetnik Klaudio Đakoneli, članovi u gradskom veću u Trstu, Serđo Rosi, zadužen za kulturu i sport, NikolMateoni za škole, porodicu i rodnu ravnopravnost ,kao i ambasador Republike Srbije u Austiji Nebojša Rodić.

Turnir je proglasila otvorenim Ivana Stojiljković, generalna konzulka Republike Srbije u Trstu.

„Drago mi je što se ponovo susrećemo i što mogu da vas pozdravim u ime konzulata Republike Srbije u Trstu. Neka zabava počne, želim da u ime fer pleja i poštovanja pobedom budu nagrađeni oni koji to zaslužuju na terenu“, kazala je Stojiljković.

 

Ivana Stojiljković

Otvaranju turnira prisustvovali su i predsednik srpske Pravoslavne crkvene opštine u Trstu Zlatimir Selaković, potpredsednik Rade Milivojević sa petoricom odbornika uprave, otac i paroh Raško Radović, predsednica srpskog udruženja „Pontes mostovi“ u Trstu, Dragana Antonijević, predstavnici Asocijacije srpske kulturne omladine i dvojica privrednika iz Trsta ĐanfrankoFergol i Pompeo Tria,vlasnici dve velike firme koje zapošljavaju veliki broj ljudi iz Srbije.

Na turniru učestvuje 51 ekipa i to 39 u kategoriji seniora i 12 ekipa veterana iz Srbije, Italije, Slovenije, Austrije i jedna ekipa iz Amerike. Sistem igre je 6 plus 1, danas se igra grupna faza, a sutra je eliminaciona faza takmičenja.

Početak grupne faze takmičenja

Pošto je u pitanju prijateljski turnir, tri prvoplasirane ekipe očekuju simbolične nagrade u vidu sportske opreme, pehari i diplome. Proglašenje pobednika i uručenje nagrada biće u nedelju u 20 časova, a potom će nastupiti „Pontes mostovi“ iz Trsta i folklorno društvo „Milenko Stojković“ iz Kličevca.

To Top