EB PATROLA: Igralište propada, fasade išarane grafitima (FOTO)

Požarevac

Prijavi problem

EB PATROLA: Igralište propada, fasade išarane grafitima (FOTO)

Foto: T. Sotirov

How Good Of A Friend Are You Really?

Nekoliko stanara u bloku “Lamela”, Svetosavskoj ulici i Braničevskom skveru, javila su se našem portalu zbog toga što gotovo svakodnevno na zgradama osvane novi grafit, a igralište za decu propada.

Kako su rekli, ovo igralište sa klackalicom i dve ljuljaške već duže vreme ne služi za dečju igru i razonodu, već se u večernjim časovima, pogotovo u letnjim mesecima, ovde okupljaju stariji, prave buku i uništavaju mobilijar. Ljuljaške su već uništene i nisu za upotrebu, istakla je jedna sugrađanka.

  Uništene ljuljaške

Klackalica je još uvek u funkciji, ali je ispisana crnim flomasterom.

Klackalica za decu sa crnim natpisima

Ipak, to nije jedini problem stanara, zgrade u čitavom bloku, a pogotovo u Svetosavskoj ulici i Braničevskom skveru su ,,ukrašene grafitima“. To su, uglavnom, navijački grafiti, a ima i stihova pesama, potpisa, različitih poruka..

Grafiti - Braničevski skver broj tri          

U Svetosavskoj ulici broj jedan i tri su fasade obojene u crno kako bi se prikrili stari grafiti i sprečilo nastajanje novih.

Crna fasada umesto grafita – da li je problem rešen?

Postavlja se pitanje da li je potrebno obojiti zgradu u crno, kako bi se sprečilo nesavesno ponašanje građana, koji na svakodnevnom nivou ruže izgled bloka u kome živi veliki broj stanara.

Više fotografija pogledajte u GALERIJI.

To Top