Edukacija dece o bezbednom ponašanju u saobraćaju u svim gradištanskim školama

Veliko Gradište

Događaji

Edukacija dece o bezbednom ponašanju u saobraćaju u svim gradištanskim školama

Foto: Opština Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

U dvorištu Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“ u Velikom Gradištu održana je edukacija prvaka i predškolaca o bezbednom ponašanju u saobraćaju, u organizaciji Opštinskog saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja i uz saradnju Crvenog krsta Veliko Gradište.

U okviru obeležavanja „Dečije nedelje“, Agencija za bezbednost saobraćaja je obezbedila kompletno opremljen poligon za obuku prvaka i predškolaca za početne korake u saobraćaju, a akcija će biti nastavljena i u seoskim školama.

Zamenik predsednika opštine, Slađan Marković, najavio je da će za koji dan početi i postavljanje obeležja “zona škole“ na magistralnom putu, najpre pred školom u Velikom Gradištu, a kasnije i ispred druge dve. Ove oznake sadržaće i takozvane blinkere, obeleživače brzine i drugi prateći sadržaj.

“Građani opštine Veliko Gradište su vrlo aktivni. Agencija za bezbednost saobraćaja je na Instagramu pokrenula akciju i veliki broj naših građana se javlja, odgovara na pitanja koje, iz bezbednosti saobraćaja, postavlja Agencija i već imamo nekoliko dobitnika nagrada. Svi koji se budu uključuili u akciju biće nagrađeni od Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja“, istakao je Marković.

To Top