Ekonomsko-trgovinska škola proslavila 172. rođendan

Požarevac

Događaji

Ekonomsko-trgovinska škola proslavila 172. rođendan

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ekonomsko – trgovinska škola u Požarevcu proslavila je danas 172 godine postojanja i uspešnog rada, što je stavlja u red obrazovnih ustanova sa najdužom tradicijom u Srbiji.

Tokom svoje duge istorije, škola je menjala zgrade u kojima je radila, nazive, ali decenijama u ovoj školi se školuju učenici različitih struka: ekonomske, trgovinske, građevinske, zanatske, ugostiteljske i turističke. Brojne generacije učenika su ovu školu uspešno završavale i postajale dobri studenti, privrednici i uspešni ljudi. Danas su u školi 742 učenika raspoređenih u devet obrazovnih profila.

Sibinka Živanović, direktorka Ekonomsko – trgovinske škole u Požarevcu, istakla je ovom prilikom da i dalje postoji veliko interesovanje za obrazovne profile koji postoje u školi.

„Svi naši obrazovni profili su reformisani i prilagođeni potrebama privrede i tržišta rada. Stručne kompetencije, znanja i veštine koje naši učenici stiču tokom školovanja omogućavaju uspešno uposlenje, ali i nastavak daljeg školovanja. Nažalost, u našem gradu i zemlji sve je manje učenika. Nadam se da će kreatori strategije obrazovanja u Republici Srbiji, kao i na nivou našeg grada, omogućiti upis učenika prema interesovanju. Zemlja se razvija i napreduje ako je ekonomija jaka. Verujem da će naši učenici po završetku školovanja ostati u našoj zemlji i nadam se da će se broj dece samo povećavati“, kazala je Živanović.

 

Sibinka Živanović

Ona je podsetila i da Ekonomsko – trgovinska škola u Požarevcu organizuje brojne radionice, tribine, stručne posete, humanitarne akcije i priredbe, takmičenja regionalnog i republičkog nivoa i učestvuje u međunarodnim projektima.

Ove godine je uspešno održan Sajam visokoškolskih ustanova i Dani otvorenih vrata kako bi se budući srednjoškolci upoznali sa obrazovnim profilima i uslovima rada u ovoj školi. Značajno je istaći da je realizacija plana upisa u ovu obrazovnu ustanovu uvek bila stoprocentna, a najveće interesovanje vlada za četvorogodišnje obrazovne profile.

Uspesi đaka i nastavnika su nebrojeni, a ovekovečeni su u školskom časopisu „Novi horizonti“. Najuspešnijima između dva školska praznika ovom prilikom dodeljene su zahvalnice i prigodna priznanja.

Dodeljena priznanja najuspešnijim učenicima

Takođe, priznanja su dobili i zaposleni u školi za 35, 20 i 10 godina rada.

Uručene jubilarne nagrade

Svečanost je upotpunjena kultuno-umetničkim programom koji su izveli učenici ove škole.

Detalj sa priredbe

To Top