Elizabet Gilbert: „Grad devojaka“

Braničevo

Kultura

Elizabet Gilbert: „Grad devojaka“

Foto: Laguna

How Good Of A Friend Are You Really?

Od autorke knjige „Jedi, moli, voli“ stigao je roman o glamuru, seksu i avanturama – „Grad devojaka“.

Ovo je priča o devojci Vivijan, koja otkriva život kojim želi da živi: život pun uživanja, zabave, olako donetih odluka pa čak i skandala među harizmatičnim ljudima Njujorka četrdesetih godina 20. veka.

Devetnaestogodišnja Vivijan Moris započinje knjigu u koledžuVasar i završava je u devedesetpetoj godini pišući dugo pismo ćerki svoje bivše ljubavi, jednoj od mnogih starih ljubavi. Veći deo romana je smešten na početak četrdesetih godina prošlog veka u Menhetnu – u vreme noćnih klubova, zabave, života na visokoj nozi, promiskuiteta i značajnih ljudi.

Dijalozi su razigrani, kostimi bogati detaljima, a zaplet savršeno teče – pravi beg od stvarnosti, a Gilbertova ostaje verna obećanju da neće dozvoliti da seksualnost njenih protagonistkinja bude njihova propast, kao što se događalo tako velikom broju književnih junakinja pre nje.

Roman „Grad devojaka“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Dva najbrža čitaoca portala E-Braničevo dobijaju ovu knjigu na poklon. Tačno u 17 časova potrebno je poslati lične podatke ( ime, prezime, adresu i broj lične karte) na mejl redakcija@ebranicevo.com.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top