Emina Perić Ivin: U Kučevu nema obolelih od korona virusa, niti pacijenata u izolaciji

Kučevo

Društvo

Emina Perić Ivin: U Kučevu nema obolelih od korona virusa, niti pacijenata u izolaciji

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Direktorka Doma zdravlja u Kučevu tvrdi da u toj opštini nema registrovanih pacijenata sa korona virusom. Demantuje, kako navodi, neproverene  informacije, da se u kučevačkom Domu zdravlja u izolaciji nalaze dva pacijenta čiji se, navodno, rezultati analiza na virus čekaju.

Perić Ivin ocenjuje da je reč o lažnim vestima.
U takvoj situaciji obavezni smo da zvanično obavestimo javnost i mi bismo to i učinili. Apelujemo na sve medije da prvo provere podatke, tako što će nas pozvati, a ne da prenose neistine,“kaže ona.
Prethodno je Dom zdravlja Kučevo u dva navrata apelovao na građane sa te teritorije da se, ukoliko su u prethodnom periodu boravili u nekom od područja ugroženih korona virusom ( Italija, Kina, Mađarska..) i imaju neke od simptoma izazvanih ovih virusom ( povišena temperatura, otežano disanje, kašalj, malaksalost…) pre planirane posete lekaru prvo jave na telefon 012/852-108 i zakažu pregled koji će se obaviti u posebnom delu Doma zdravlja, prilagođenom za takvu vrstu bolesti.
"Uzimajući u obzir da smo podneblje iz koga se veliki broj građana nalazi na radu u inoistranstvu, a situacija sa korona virusom je iz dana u dan sve ozbiljinija, kako bi sprečili nastanak i širenje epidemije molimo sve građane da se ponašaju krajnje odgovorno. Svi građani koji dolaze iz inostranstva, dve nedelje od trenutka ulaska u zemlju, moraju ovo vreme da provedu kod kuće i kontakt sa ostalim ukućanima i građanima svedu na minimum, a u slučaju prekopotrebnog kontakta sa drugim osobama stave masku i drže odstojanje od jednog metra", apeluju iz kučevačkog Doma zdravlja.
Takođe se mole pacijenti da bez preke potrebe ne dolaze u Dom zdravlja. Redovnu terapiju uzimati za više meseci i sve one dijagnostičke procedure ( laboratorija, rendgen, ultrazvuk, kontrole neurologa, interniste, fizijatra) koje nisu hitne, da odlože za period nakon prestanka ove akutne epidemiološke situacije.
Radiološki pregledi pacijenata koji su zakazani vikendom, obavljaće se isključivo za zakazane pacijente.

Ulaz u zgradu Doma zdravlja u delu rendgena će biti zatvoren i biće usmeren na druga dva ulaza ( kod laboratorije i opšte prakse).Mole se svi građani da se pridržavaju ovih uputstava, obaveštavaju iz DZ.
Od jutros su prekinuti svi godišnji odmori za zdravstvene radnike – svi lekari i ostalo medicinsko osoblje neće moći da ga koriste do daljeg.
 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top