eminentni-strucnjaci-u-velikom-gradistu-o-odrzivom-razvoju-na-dunavu

Veliko Gradište

Događaji

Eminentni stručnjaci u Velikom Gradištu o održivom razvoju na Dunavu

Foto: velikogradiste.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Međunarodna naučna konferencija „Dunav – reka saradnje“ u Velikom Gradištu.

Međunarodna naučna konferencija „Dunav – reka saradnje“ u Velikom Gradištu.

 

 

Druga sednica 27. konferencije  pod nazivom  „Četvrt veka zalaganja za održivi razvoj na Dunavu – Od naučnih i političkih razmatranja do međunarodne projektne saradnje“ održana je proteklog vikenda.

 

Međunarodni naučni forum Dunav – reka saradnje” je interdisciplinarno udruženje eksperata i istraživača posvećenih unapređenju saradnje u oblasti održivog razvoja i održivog korišćenja prirodnih i kulturno-istorijskih resursa u slivu Dunava.

 

U uvodnom delu učesnicima konferencije su se obratili  Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, predsednica Međunarodnog naučnog foruma „Dunav – reka saradnje“ prof. dr Edita Stojić Karanović, predstavnik 4SE Ekonomsko razvojne mreže i predsednik Programskog saveta Foruma i profesor Fakulteta za poslovno industrijski menadžment Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ dr Kristijan Ristić.

 

 

 

Učesnici su sa velikim interesovanjem pratili izlaganja dr Kristijana Ristića na temu: Ekološko preduzetništvo kao faktor održivog ekonomskog rasta i razvoja“, potom i Kornela Popovici Sturze, predsednika GEC Nera iz Rumunije pod nazivom: Nezaboravna tura u magičnom svetu parkova i rezervata prirode na području prekograničnog mikroregiona Dunav-Nera-Karaš“.

 

 

 

Govorio je i Laslo Pandi, potpredsednik Udruženja za turizam na vodi iz Mađarske  – o Regionalnom projektu mreže baza za sportove i turizam na vodi u regionu sliva Dunava“. 

Predrag Radosavljević  iz HEPS Đerdap” izlagao je na temu: Obnova akumulacije HE Đerdap I” i sistema zaštite priobalja“.

 

Između ostalog, na sednici su predstavljeni uspešno ostvareni projekti kao i projektni predlozi na teritoriji opštine Veliko Gradište, nakon čega su učesnici konferencije imali prilike da obiđu novoizgrađene turističke i infrastrukturne objekte na Srebrnom jezeru.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top