eps-zastitili-smo-najvaznije-energetske-objekte

Kostolac

Info

EPS: Zaštitili smo najvažnije energetske objekte

Foto:

How Good Of A Friend Are You Really?

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ preduzelo je sve mere za zaštitu ključnih energetskih objekata od poplava.

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ preduzelo je sve mere za zaštitu ključnih energetskih objekata od poplava.


"Sve ove aktivnosti obezbeđuju da svi vitalni objekti „Elektroprivrede Srbije“ budu u potpunosti obezbeđeni od očekivanog porasta vodostaja reka u njihovom okruženju.", EPS

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ preduzelo je sve mere za zaštitu ključnih energetskih objekata od poplava, u koordinaciji sa Ministarstvom rudarstva i energetike Srbije, saopštio je EPS-ov Sektor za odnose sa javnošću.


Na sastanku Aleksandra Antića, ministra rudarstva i energetike Srbije, sa izvršnim direktorima „Elektroprivrede Srbije“ u četvrtak ujutru dogovorene su sve pripremne mere i aktivnosti na sprečavanju i otklanjanju potencijalnih problema izazvanih poplavama i porastom vodostaja reka. Dogovorena je zaštita ključnih energetskih objekata i mere za mobilizaciju radi uspostavljanja stabilnosti sistema na distributivnoj mreži.


Definisane mere su realizovane već juče i na zaštiti rudnika basena „Kolubara“ i kostolačkog kopa „Drmno“, a preduzete su i mere radi prevencije i zaštite Termoelektrana „Nikola Tesla“ u Obrenovcu.


TENT je obezbedio više od 30.000 džakova i potrebne količine peska radi sprečavanja eventualnog prodora vode na najkritičnijim tačkama oko termoelektrana. Ekipe Javnog vodoprivrednog preduzeća „Beogradvode“ u saradnji sa ekipama TENT-a danas će definisati mesta na kojima je potrebno pojačati postojeće nasipe, a sve mere koje se sprovode na teritoriji opštine Obrenovac realizuju se u punoj koordinaciji sa opštinskim štabom za vanredne situacije.


Sve ove aktivnosti obezbeđuju da svi vitalni objekti „Elektroprivrede Srbije“ budu u potpunosti obezbeđeni od očekivanog porasta vodostaja reka u njihovom okruženju, navodi Sektor za odnose s javnošću JP EPS.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top