EU PRO Plus predstavlja javni poziv “Unapredi poslovanje preduzeća“

Braničevo

Društvo

EU PRO Plus predstavlja javni poziv “Unapredi poslovanje preduzeća“

Foto: EU PRO Plus

How Good Of A Friend Are You Really?

Program Evropske unije (EU) za lokalni razvoj, EU PRO Plus, objavio je javni poziv za projekte organizacija za podršku poslovanju (OPP) koji treba da doprinesu konkurentnosti i održivosti poslovanja mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i preduzetnica u regionu Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

Projekti sa kojima konkukurišu organizacije treba takođe da doprinesu i izlasku preduzeća na nova tržišta, uvođenju standarda kao i povećanju sposobnosti malog biznisa da se oporavi i bude otporniji na negativane uticaje pandemije kovida 19.

Evropska unija je za ovaj poziv opredelila 500.000 evra, a pravo učešća imaju regionalne razvojne agencije, biznis inkubatori, naučno-tehnološki parkovi, klasteri, poslovna udruženja, privredne komore, kao i istraživačke i visokoškolske ustanove. Poziv je otvoren do 2. februara 2022. godine.

U okviru poziva, pojedinačni projekti organizacija mogu da dobiju podršku u visini od 20.000 do 50.000 evra, dok organizacije svoje projekte treba da usmere, između ostalog, na digitalizaciju poslovanja malih i srednjih preduzeća, ozelenjavanje njihovog poslovanja i uvođenje cirkularne ekonomije, standardizaciju i sertifikaciju za standarde kvaliteta, marketing i širenje na nova tržišta, pristup izvorima finansiranja, kao i na povećanje otpornosti malog biznisa.

Više informacija o ovom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na internet stranici EU PRO Plus programa, a četiri info-sesije će tokom decembra biti održane uživo i u onlajn formatu.

Info-sesije koje će biti održane uživo 17. decembra u 11 časova, u hotelu Tami Residence u Nišu i 23. decembra u 11 časova, u hotelu Palisad, na Zlatiboru. Onlajn info-sesije možete pratiti preko Google meet platforme. Sve informacije možete dobiti OVDE.

To Top