A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: array_slice() expects parameter 1 to be array, boolean given

Filename: controllers/Cms.php

Line Number: 105

Backtrace:

File: /home/ebranice/public_html/app/controllers/Cms.php
Line: 105
Function: array_slice

File: /home/ebranice/public_html/index.php
Line: 342
Function: require_once

Evropska unija nastavlja ulaganje u unapređenje turističke ponude Golupca
Evropska unija nastavlja ulaganje u unapređenje turističke ponude Golupca

Golubac

Društvo

Evropska unija nastavlja ulaganje u unapređenje turističke ponude Golupca

Foto: EU PRO

How Good Of A Friend Are You Really?

Saniraju se otvoreni sportski tereni i letnja scena.

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija. U okviru radova ukupne vrednosti 120.000 evra biće izvršena sanacija višenamenskih sportskih terena i izgradnje krova na letnjoj pozornici, a biće nabavljena i potrebna scenska oprema.

 Radovi na sportskim terenima

Sa Golubačkom tvrđavom, koja je obnovljena sredstvima EU, opština Golubac je vodeća turistička destinacija na Dunavu, a dodatna podrška EU omogućiće upotpunjavanje turističke ponude.

Budući izgled letnje scene

„Sada će svi stanovnici opštine imati bolje uslove za bavljenje sportom, a imaće i priliku da uživaju u još bogatijem kulturnom i umetničkom programu“, rekao je Nebojša Mijović, predsednik opštine Golubac.

Kako je dodao radovima na putnoj infrastrukturi, izgradnji biciklističko-pešačke staze od vikend naselja Vinci-Usije do tvrđave Golubački grad i izgradnjom plaže u Golupcu, koja će započeti u ovoj godini, nastavlja se ulaganje u turizam koji je jedan od strateških ciljeva razvoja opštine.

„Ono što je najvažnije, ulaganjem u turizam i bogatom turističkom ponudom mi doprinosimo razvoju lokalne zajednice kao i unapređenju privrede, što znači otvaranje novih radnih mesta i priliku za mlade da ostanu da žive i rade u Golupcu“, naglasio je Mijović.

Tokom realizacije projekta, posebna pažnja će biti usmerena na aktivnosti koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja, što podrazumeva donošenje pravilnika o upravljanju i korišćenju sportskih terena i pozornice. Između ostalog ovim pristupom đacima iz obližnje škole tereni će biti dostupni za časove fizičkog vaspitanja a osobama sa invaliditetom za rekreaciju. Ove aktivnosti se sprovode u partnerstvu sa programom „Swiss PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Radove izvodi grupa ponuđača „Ana“ d.o.o. iz Velikog Gradišta, kao nosilac grupe izvođača koju čine preduzeća „Aingor“ d.o.o. iz Kragujevca, „ARBAG“ d.o.o. iz Aranđelovca, „Elmont-gradnja“ d.o.o. iz Požarevca  i  BTR „Stefi M15“ Branko Mitić PR iz Radinca, koji su izabrani u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Golubac.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top