Formirana sportska školska liga u Požarevcu

Požarevac

Događaji

Formirana sportska školska liga u Požarevcu

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

U saradnji sa Savezom za školski sport, lokalna samouprava je finansirala formiranje novog takmičenja u svim osnovnim školama na teritoriji Požarevca.

Prema rečima Milana Jovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport, sportska školska liga je takmičenje koje uključuje četiri sporta, a škole će se takmičiti između sebe.

,,Odbojka i mali fudbal predviđeni su za starije osnovce, a za niže razrede biće organizovan mini rukomet i između dve vatre. Smatram da je sportska školska liga bitna, jer na taj način deci omogućavamo kontinuirano bavljenje sportom, takmičenje i druženje”, objasnio je Jović.

On je naglasio da je grad za ove potrebe izdvojio milion i po dinara koje je dodelio Savezu za školski sport i tu spadaju dnevnice nastavnicima, sudijama i prevoz dece.

Goran Nestorović (levo) i Milan Jović

Goran Nestorović, član Gradskog veća zadužen za prosvetu, istakao je da je sport u osnovnoj školi važan i neophodan za odrastanje dece i njihovo napredovanje.

,,Samo ako se fizički aktiviramo možemo da učinimo život zdravim. Slogan ,,U zdravom telu, zdrav duh” je nešto što će kroz ovakav plan i program da se implementira”, naglasio je Nestorović.

To Top