Formirano Udruženje proizvođača rakije „Istočna Srbija“ (FOTO)

Požarevac

Poljoprivreda

Formirano Udruženje proizvođača rakije „Istočna Srbija“ (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje proizvođača rakije sa zaštićenim geografskim poreklom rejona „Istočna Srbija“ formirano je na osnivačkoj Skupštini u Požarevcu.

Predsednik udruženja je Predrag Jojić iz Vukovića, a u Upravnom odboru su još: Dejan Stojanović iz Smedereva, Saša Simić iz Zaječara i Miloš Vukić iz Ranovca. Četvrti član je predstavnik Borskog okruga i biće naknadno izabran. U Nadzorni odbor ušli su Milovan Đelić iz Knjaževca, Radovanče Aleksić iz Rašanca i Bojan Živadinović iz Požarevca. Genralni sekretar Udruženja je Milena Zafirović iz Požarevca.

Predrag Jojić, predsednik UPR  Istočna Srbija

Ciljevi udruženja su izrada i objedinjavanje strategije razvoja proizvodnje rakije i jakih alkoholnih pića na teritoriji Istočne Srbije - Braničevskog, Zaječarskog, Podunavskog i Borskog  okruga, koordinacija aktivnosti u cilju smanjenja i suzbijanja nelojalne konkurencije prodaje i stavljanja u promet jakih alkoholnih pića, unapređenje i zaštita geografskog porekla i kvaliteta rakije i jakih alkoholnih pića na teritoriji Istočne Srbije.

Radno predsedništvo na osnivačkoj skupštini

Takođe, jedan od primarnih ciljeva je koordinacija aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti proizvodnje rakije i jakih alkoholnih pića, unapređenje proizvodnje i uspostavljanje standarda za proizvodnju kvalitetne vrhunske rakije i jakih alkoholnih pića sa geografskim poreklom i kontrolom primene tih standarda u skladu sa nacionalnim i internacionalnim standardima i razvoj rakijskog turizma.

Sa osnivačke skupštine Udruženja

Savez proizvođača rakije Srbije je izvršio regionalizaciju i „Rakijski regioni“ u Srbiji su: Vojvodina, Beograd, Šumadija i Pomoravlje, Zapadna Srbija, Južna Srbija, Istočna Srbija, Mačvansko-Kolubarski region, Moravičko-Raški, Rasinski i Kosovsko-Metohijski region.

Darko Đurović, menadžer u Savezu proizvođača rakije Srbije, kazao je da je cilj da po ovom principu regionalizacije naprave udruženja koja će okupiti najznačajnije proizvođače rakije, kako bi postali reprezentativni pred državom i kao esnafsko udruženje štiti interese proizvođača rakije u Srbiji. Vlada republike Srbije, po njegovim rečima, ove godine opredelila je 100 miliona dinara za proizvodnju rakije.

Darko Đurović, menadžer u Savezu proizvođača rakije Srbije

Na inicijativu Saveza formirana je i radna grupa za proizvodnju rakije, koju vodi Velimir Stanojević, državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Inače, ova osnivačka Skupština udruženja bila je do sada najmasovnija.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top